Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:35:16

Пілотний проект "Фінансування і управління у системі охорони здоров’я" реалізуватиметься на Чернігівщині

02.10.2013   11:44

Боротьба з ВІЛ-інфекцією/СНІДом є надзвичайно актуальною медико-соціальною проблемою, яка визначена пріоритетним напрямком соціально-економічного розвитку області, питання протидії епідемії визначені як стратегічно важливі. До роботи у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу залучено широке коло партнерів – органи влади, урядові заклади та установи, громадські організації. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 1 жовтня під час зустрічі з головою Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу Тетяною Александріною та уповноваженим представником організації Abt Associates Inc Питером Коулі.

Було обговорено питання реалізації в Чернігівській області пілотного проекту «Фінансування і управління у системі охорони здоров’я/HFG». Даний проект започатковано Агентством США з міжнародного розвитку з метою збільшення користування пріоритетними послугами охорони здоров’я. Долучилась до нього й Україна за рахунок впровадження дворічного проекту HFG у Чернігівській області.

Юрій Музика поінформував гостей про стан боротьби та заходи, які впроваджуються в області з питань профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу. За його словами, наразі епідемія ВІЛ-інфекції/СНІДу на Чернігівщині має деякі ознаки стабілізації: гальмування темпів приросту захворюваності населення, зменшення рівня інфікування осіб молодого віку та рівня передачі ВІЛ від матері до дитини.

Актуальність реалізації проекту саме на теренах Чернігівщини підкреслювали голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу Тетяна Александріна та уповноважений представник організації Abt Associates Inc Питер Коулі.

Реалізація ж проекту «Фінансування і управління у системі охорони здоров'я» на Чернігівщині дозволить широко використовувати первинну ланку у виявленні та забезпеченні базового лікування ВІЛ/СНІДу. У проекті буде застосовуватися децентралізований підхід до тестування – здійснюватиметься у Центрах первинної медико-санітарної допомоги швидкими тестами. Значне місце у проекті відводиться навчанню кадрів первинної ланки, яке буде проведено за рахунок проекту.

Результатом же сьогоднішньої зустрічі стало підписання Меморандуму про взаємодію між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Державної службою України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань та організацією Abt Associates Inc.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.