Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:29:19

У Ніжинському і Козелецькому районах відкриються групи денного перебування дітей-інвалідів у центрах соціальної реабілітації

15.08.2013   16:02Агенцiя

Стан справ на ринку праці Чернігівщини, виплати державної допомоги для соціально вразливих категорій населення, охоплення відповідними послугами одиноких непрацездатних пенсіонерів – ці та інші питання обговорили учасники розширеного засідання колегії департаменту соціального захисту населення, підбиваючи підсумки своєї роботи за останні півроку.

Розпочалося розширене засідання колегії департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з аналізу соціально-економічної сфери області. Так, відповідно до статистичних даних, на Чернігівщині спостерігається стійка тенденція до зростання заробітної плати, яка за останні півроку збільшилась на 11,5 відсотків. В той же час, наголошують експерти, майже на 5 мільйонів гривень зменшилась загальна сума заборгованості із виплати зарплати, із 22-х районів повністю ліквідована заборгованість у 16-ти.

Також учасники наради обговорили форми та заходи роботи із одинокими непрацездатними пенсіонерами, якими також опікується держава.

Розглянули учасники колегії і інше, не менш важливе, питання – виплати державної допомоги соціально вразливим категоріям населення. Таких в області, станом на 1липня, нараховується майже 80 тисяч осіб та більше 3,5 тисяч малозабезпечених сімей.

Торкнулася розмова і засобів реабілітації людей з інвалідністю: так, впродовж року людям з особливими потребами було надано 1174 одиниці відповідного обладнання.

Втім, головною темою стало обговорення пілотного проекту, а саме відкриття груп денного перебування дітей-інвалідів у центрі соціальної реабілітації. Такі групи вже у вересні мають запрацювати у Ніжинському та Козелецькому районах. Перевага таких методів роботи очевидна, адже батьки отримають можливість не віддавати дитину до спеціалізованого інтернату.

Підбиваючи підсумки колегії, директор департаменту соціального захисту населення Лариса Юрченко наголосила на необхідності постійного пошуку нових форм та методів роботи із мешканцями області, адже за сухими статистичними цифрами доповідей стоїть життя реальних людей, які потребують допомоги держави.


http://chodtrk.com.ua/?p=10595

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини