Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:01:47

Продаж алкогольних напоїв у нічний час у Чернігові обмежений

02.08.2013   14:03

1 серпня у Чернігівській міській раді під керівництвом першого заступника міського голови Сергія Андроса відбулось чергове засідання комісії з розгляду заяв на встановлення та скасування режимів роботи об'єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг у нічний час.

Під час обговорення заяв суб'єктів господарювання щодо надання дозволів на встановлення режимів роботи закладів торгівлі, особливо цілодобово, члени комісії акцентували увагу на дотримання правопорядку в районах діяльності розважальних закладів та магазинів, на скарги від мешканців сусідніх будинків, на кількість здійснення правопорушень на вулицях міста у стані алкогольного сп'яніння.

Присутні зійшлися у думці, що необхідно обмежити торгівлю спиртними напоями до 23 години у літній час, і до 22 години у зимовий час магазинам, розташованим поблизу житлових будинків, що сприяє порушенням громадського порядку і заважає спокою городян. Натомість, такою є світова практика. 

На переконання Сергія Андроса, заборона продажу алкоголю у магазинах, супермаркетах, кіосках у нічний час є профілактичною мірою щодо зниження кількості правопорушень, адже люди вночі мають право на спокій, чисті під'їзди та прибудинкові території, мають почувати себе захищено. Крім того, таке обмеження продажу алкогольних напоїв не стосується кафе, барів, тобто закладів ресторанного господарства

На думку членів комісії, важливим аргументом для недобросовісних підприємців мають стати штрафи за порушення правил торгівлі, також очевидною є необхідність впровадження більш жорстких санкцій із позбавленням ліцензій відповідних суб'єктів на здійснення торгівлі.

Сергій Андрос дав доручення всім відповідним службам та структурним підрозділам міської ради підготувати пропозиції для вироблення системного підходу для організації торгівлі у місті на належному рівні за умови виконання діючих нормативно-правових актів, дотримання правил благоустрою, санітарних норм і культури торгівлі.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини