Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:19:06

З початку 2013 року на обліку у центрах зайнятості області перебувало 32,4 тис. громадян, з них взято на облік 17 тис.

05.07.2013   10:59Агенцiя

2 липня у Чернігівському ОЦЗ відбулась нарада за участю керівного складу обласного та директорів базових центрів зайнятості на тему "Про підсумки діяльності обласної служби зайнятості протягом січня-травня 2013 року та завдання щодо впровадження нових інструментів підвищення ефективності роботи".

Відкрила нараду директор Чернігівського ОЦЗ Лідія Падалка, поінформувавши учасників про пріоритетні завдання, що були поставлені Міністром соціальної політики Наталією Королевською під час Всеукраїнської наради Державної служби зайнятості, яка нещодавно відбулася у м. Каневі Черкаської області, а саме: щодо підвищення якості та результативності послуг, які надає служба зайнятості, ефективного втілення в життя всіх інструментів сприяння зайнятості, які містяться в новому Законі України «Про зайнятість населення», скорочення середньої тривалості безробіття, активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи та підвищення рівня відповідальності з боку працівників служби.

Також Лідія Падалка проаналізувала ситуацію на ринку праці регіону та роботу обласної служби зайнятості за 5 місяців 2013 року. Зокрема вона зазначила, що з початку 2013 року на обліку у центрах зайнятості області перебувало 32,4 тис. громадян, з них взято на облік 17 тис. осіб, що на 12,2% більше, ніж у минулому році. За направленням служби зайнятості отримали роботу 9,2 тис. громадян – на 10,2% більше ніж у січні-травні минулого року. Зокрема, 298 безробітних започаткували підприємницьку діяльність. Набували нових професій та підвищували кваліфікацію 2,1 тис. безробітних. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено 2,7 тис. осіб.

Про надання послуг неповнолітнім особам та цільові орієнтири діяльності обласної служби зайнятості розповів заступник директора Чернігівського ОЦЗ Максим Торжевський. Під час наради учасники розглянули й ряд інших питань, зокрема: механізм видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці громадян, старше 45 років, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, відшкодування єдиного соціального внеску роботодавцям, які працевлаштовують на нові робочі місця безробітних тощо.

Підбиваючи підсумок наради Лідія Падалка наголосила на важливості активізації співпраці з органами влади, місцевого самоврядування та роботодавцями, з питань виконання пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості, інформаційно-роз’яснювальної роботи норм чинного Закону України «Про зайнятість населення» та посиленні відповідальності кожного працівника  служби зайнятості.


Оксана Большак, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини