Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:57:57

Молодіжна сесія міської ради пройшла в Чернігові

21.06.2013   08:27Агенцiя

20 червня в Чернігові відбулася молодіжна сесія міської ради. Молодь розказала про свої проблеми та запропонувала шляхи їх вирішення. Секретар міської ради Олег Шеремет та представники органів міського самоврядування привітали найактивнішу молодь і обіцяли прислухатись до ідей та рекомендацій.

Захід розпочали з офіційної частини – нагородження найактивнішої молоді міста. Олег Шеремет привітав присутніх з наступаючим Днем молоді та подякував за активну участь у реалізації державної молодіжної політики в місті Чернігові.

Робоча частина заходу передбачала собою формат виступів. Всього було презентовано 9 ідей Учасники намагались запропонувати конкретні рішення проблем та шляхи покращення державної молодіжної політики в м. Чернігові:

Дмитро Силич презентував проект створення унікального фотоальбому зі світлинами Чернігова часів II світової війни.

Катерина Чайка запропонувала проект “Молоді помічники депутатів”, в якому запропонувала механізм співпраці депутатів та молоді, яка цікавиться політикою.

Максим Воронюк приділив увагу молодіжному працевлаштуванню та наголосив на потребі у проведенні та популяризації заходів неформальної освіти.
Активістка Чернігівської громадської спілки Зінаїда Шедіна озвучила проблему молодих сімей і людей з обмеженими можливостями та запропонувала проведення просвітницьких компаній про можливості у цих сферах.
У сфері дозвілля та спорту свою ідею озвучив Михайло Барбарич. Він пропонує проведення щорічного “Ярмарку дозвілля”, де клуби та гуртки Чернігова могли б представити свою діяльність.

Юрій Осьмірко запропонував боротися з курінням шляхом встановлення спортивних знарядь та профілактичних матеріалів на так званих “курилках”.
Сергій Мекшун озвучив механізм відновлення скверів та парків міста шляхом проведення волонтерських та фандрейзингових кампаній.

Генадій Добровінській розкрив тему розвитку велокультури в Чернігові і закликав популяризувати цей вид транспорту.

Керівник проекту Рись Олександр зауважив, що для ефективної реалізації державної молодіжної політики в місті Чернігові потрібно значно підвищити рівень інформування молоді про їх можливості та державні проекти. Для цього є актуальним створення молодіжного інформаційного центру, єдиної бази електронної розсилки, використання соц.. мереж для активного анонсування.
Усі ідеї та проекти організатори обіцяють узагальнити та передати в якості рекомендацій профільним органам влади та депутатам міської ради.

Проект реалізовують громадська ініціатива Клуб молодого політолога, ЧММГО “Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень” за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради.

До реалізації проекту долучилися також молодіжні лідери та організації: Автошкола “Автолайф-25”, студія “Print me”, Приватна мовна школа, інтернет-ініціатива “Типовий Чернігів”, телеканал “Дитинець”, громадська організація “Студреспубліка”.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини