Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:11:50

Укладено тристоронню Угоду про спільні дії щодо розвитку кооперативного руху на 2013-2015 роки

29.05.2013   08:03

28 травня між обласною державною адміністрацією, обласною радою та облспоживспілкою укладено тристоронню Угоду про спільні дії щодо розвитку кооперативного руху та посилення його ролі в реформуванні економіки регіону на 2013–2015 роки.

Документ підписали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та в.о.голови правління обласної спілки споживчих товариств Анатолій Мірошниченко, якого на початку наради очільник області представив присутнім.

Під час наради за участю голів райдержадміністрацій, голів правлінь райспоживспілок та райспоживтовариств розглянуто стан виконання Угоди між облдержадміністрацією, обласною радою та облспоживспілкою про спільні дії щодо розвитку кооперативного руху у 2009–2013 роках та посилення його ролі в реформуванні економіки регіону.

Як зауважив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, до недавнього часу обласна спілка споживчих товариств займала одне з провідних місць серед облспоживспілок України за обсяговими показниками різних сфер своєї діяльності.

Однак за показниками 2011–2012 років спостерігалася тенденція до втрачання позицій.

Керівник області наголосив: спектр послуг, які надає система кооперації, повинен бути суттєво розширений.

“Кооперація – це не лише торгівля. Треба підняти рівень співпраці між працівниками споживчих товариств і райдержадміністрацій, суттєво підвищити рівень відповідальності голів райдержадміністрацій за розвиток цього напрямку роботи.

Робота цієї структури повинна бути чітко вертикально інтегрована, керована та спрямована на благо жителів області”, – підкреслив Володимир Хоменко.

Присутні обговорили питання співпраці між органами місцевої влади і споживчої кооперації з метою напрацювання шляхів підвищення ефективності господарювання.

Основні завдання та перспективи розвитку споживчої кооперації в області окреслив в.о.голови правління обласної спілки споживчих товариств Анатолій Мірошниченко.

“Глава держави ставить завдання, спрямовані на динамічне реформування економіки, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних виробників, створення нових робочих місць, а в підсумку – покращення життя кожної української родини.

Сьогодні спільні зусилля слід спрямувати на реалізацію в регіоні державної політики щодо стимулювання розвитку у сфері споживчої кооперації з чітким обґрунтуванням цілей та визначенням комплексу заходів, забезпечення підтримки та всебічного розвитку сільських територіальних громад”, – наголосив очільник області.

Задля цього необхідно активізувати в подальшому роботу у напрямку сприяння розвитку і зміцненню економічної самостійності споживчих товариств та їх спілок, а також залученню інвестицій, розширенню господарських зв’язків із сільськогосподарськими підприємствами, місцевими товаровиробниками.

“Тільки разом ми зможемо покращити існуючу ситуацію та зробити вагомий внесок у стабільний розвиток сільських територій”, – відзначив Володимир Хоменко.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини