Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:36:39

Близько 10 тисяч небайдужих чернігівців сказали: - "Україна - Європа: без фашизму!"

20.05.2013   11:22Агенцiя

Ідеї нацизму останнім часом здобувають підтримку серед маргінальної молоді. Починають бити ветеранів, які боролися за визволення Батьківщини. Ворог уже не просто біля воріт, а в серці країни - в Парламенті.

15 травня у Чернігові зібралося більше десяти тисяч жителів Чернігівщини, переважно молодь, щоб сказати чітке "Ні!" фашизму в Україні. Організаторами були саме молодіжні громадські організації, зокрема, "Євроклуб" та "Молоді регіони", також до них приєдналися міський молодіжний центр "Жменя" та більше 5 десятків Євроклубів з міста Чернігова та області, студентські ради міських вишів та закладів профтехосвіти.

В рамках загальноміських святкових заходів, присвячених Дню Європи, на Красній площі відбулася акція "Україна - Європа: без фашизму". Цього року фестиваль країн Європи вже вп'яте збирає молодь, представників громадськості, а також людей старшого покоління. Свято включало в себе не лише виставки-презентації, а й, за ініціативою "Молодих регіонів", мистецький проект "Україна європейська", всі бажаючі залишили написи у формі гасел, побажань та закликів на спеціальному стенді, який став уособленням громадської думки щодо бачення майбутнього України у європейській спільноті.

Молодь Чернігівщини наголошує, що: "якщо вже визначилася наша стратегічна мета, то не слід дезорієнтувати суспільство. Для повної інтеграції до європейської сім'ї народів потрібно бути вірними принципам демократії, сформувати громадянське суспільство, підняти соціальні й економічні стандарти життя громадян".

Розпочався мітинг з виступу Володимира Казимирова, ветерана Великої Вітчизняної війни, який воював на ІІ та ІІІ Українському фронтах. З його слів: "70 років тому, спільно з іншими народами СРСР та всього світу, ми перемогли фашизм, та сьогодні нам самим загрожує відродження неофашистських рухів через те, що окремі політики розколюють суспільство нацистськими лозунгами, свідомо і цілеспрямовано нищать державу, країну, її історію, паплюжать моральні цінності, ділять громадян України по національним, релігійним, мовним та політичним ознакам".
Депутат обласної ради від Партії регіонів Валерій Зуб висловив своє занепокоєння тим, що: "в країні, яка ціною небачених людських жертв перемогла фашизм, сьогодні відроджується людиноненавистська нацистська ідеологія" та закликав усіх бути обачними та нарешті зайняти власне гідне місце в Європі.
Народний депутат України Михайло Чечетов у своїй емоційній промові засудив відродження нацизму, яким захопилися окремі політичні сили. Він підкреслив, що історія карає за невивчені уроки.

Закінчився мітинг прийняттям резолюції. В якій йшлося про неприпустимість розв'язання національної та міжрелігійної ворожнечі, яку пропагують певні політичні сили та встановлення жорстокого контролю за їх діями, в тому числі попередження будь-яких спроб розвитку радикального націоналізму.


P.R.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини