Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:10:42

Керівники області та міста привітали працівників ЖКГ та побутового обслуговування населення

15.03.2013   08:45

Щорічно у третю неділю березня в Україні відзначається День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення.

З цієї нагоди 14 березня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулися урочисті збори та святковий концерт.

З професійним святом присутніх привітали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Як відзначив Володимир Хоменко, сфера житлово-комунального господарства є однією з найбільш соціально значимих для забезпечення належного рівня життя населення, функціонування навчальних і лікувальних закладів, діяльності установ і підприємств регіону.

“Завдяки вашій сумлінній праці забезпечується стабільна робота величезного, розгалуженого житлово-комунального господарства області. Особливої важливості вона набуває в осінньо-зимовий період. Приємно відзначити, що в умовах цьогорічної зими всі служби спрацювали надійно і злагоджено щодо забезпечення споживачів теплом, електроенергією та водопостачанням.

Стан житлово-комунального господарства в країні є своєрідним індикатором розвитку вітчизняної економіки. На важливості невідкладного реформування житлово-комунальної сфери наголошено у низці доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича та Уряду”, – наголосив керівник області.

За його словами, виведення житлово-комунального господарства на рівень міжнародних стандартів, перетворення його з технічно відсталої галузі на ефективну, із сучасною інфраструктурою, є важливим завданням як органів державної влади, так і місцевого самоврядування та громадськості.

“Останні роки позначилися цілеспрямованою роботою по реформуванню житлово-комунального господарства області. Обрана нами стратегія, спрямована на оптимізацію структури управління, впровадження новітніх технологій і методик, придбання нової техніки, реконструкція вуличного освітлення, переобладнання житлового фонду на індивідуальне опалення створює можливості для стабільного розвитку наших селищ і міст, надання їх мешканцям необхідних послуг”, – підкреслив Володимир Хоменко.

Минулого року обсяги капіталовкладень на технічне переоснащення житлово-комунального господарства області становили 161 мільйон гривень.

З них на впровадження енергоефективних заходів було направлено 54 мільйони гривень.

На території області впроваджуються проекти з реконструкції систем теплопостачання, реалізація яких забезпечує зменшення споживання природного газу.

Встановлено сучасні твердопаливні котли для опалення низки лікувальних та навчальних закладів. Планується цю роботу продовжити в поточному та наступні роки.

Розпочато реалізацію проекту “Впровадження системи збирання та утилізація біогазу на полігоні твердих побутових відходів у м.Чернігів”, яким передбачається будівництво енергетичного комплексу з використанням біогазу в якості палива.

Значна увага приділяється реконструкції об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства. З метою захисту навколишнього природного середовища виконано роботи з реконструкції очисних споруд у м.Чернігові, кількох селах Чернігівського району.

Створення в Україні ефективного власника житла є одним із напрямків реформування, що здійснюється на виконання президентської Програми економічних реформ. В області створено 240 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

“Головна мета реформаційних перетворень, започаткованих Главою держави, нових соціальних ініціатив Президента України – створення в країні гідних умов для проживання людей, забезпечення доступності до якісних житлово-комунальних послуг кожній українській родині.

Переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться вирішити усі складні питання на шляху реформування галузі та підняти рівень житлово-комунальних послуг для жителів Чернігівщини до європейських стандартів”, – наголосив Володимир Хоменко.

Кращих працівників галузі області нагороджено державними нагородами, відзнаками обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини