Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:03:09

Учасників бойових дій на території інших держав вшанували в облдержадміністрації

15.02.2013   13:49

15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня захисника Вітчизни в облдержадміністрації відбулася урочиста зустріч керівників області та міста з учасниками бойових дій у Республіці Афганістан, ветеранами Збройних Сил України та Радянської Армії, воїнами Чернігівського гарнізону.

З учасниками бойових дій у Республіці Афганістан, ветеранами Збройних Сил України та Радянської Армії, воїнами Чернігівського гарнізону також зустрілися та привітали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Звертаючись до присутніх ветеранів війни в Афганістані, ветеранів бойових дій в інших "гарячих точках" та локальних конфліктах, Володимир Хоменко з повагою відзначив їх мужність та стійкість.

"В наші дні утворені ветеранами Великої Вітчизняної війни, воїнами-інтернаціоналістами та ветеранами Збройних Сил України громадські об'єднання беруть участь у розбудові незалежної України, виступають активними учасниками суспільного життя, проводять роботу з патріотичного виховання підростаючого покоління. За їх участі та організаційної підтримки проходять заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Дня перемоги, Дня незалежності України, всіх пам'ятних дат, пов'язаних із боротьбою та визволенням України від фашистських загарбників.

"Високо ціную діяльність Спілки, спрямовану на вирішення широкого спектра соціально-економічних, політичних, культурних і духовних потреб ваших бойових побратимів та родин загиблих. Висловлюю сердечну вдячність усім причетним до цієї подвижницької роботи" - зазначив Президент України Віктор Янукович, відзначаючи активну позицію Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)", - наголосив очільник області.

Голова обласної ради Анатолій Мельник наголосив: - Ми добре усвідомлюємо, яка нелегка і одночасно відповідальна місія лягає на плечі тих, хто за покликом своєї Батьківщини виконував і виконує бойові накази у мирний час. Ваші мужність і професіоналізм, високий гуманізм і милосердя з вдячністю та повагою згадують у багатьох куточках світу. Зараз ви берете активну участь у розбудові української держави, досягненні порозуміння і єдності в суспільстві. Тому що люди, обпалені війною, особливо гостро відчувають такі важливі суспільні цінності, як мир і злагода, - зазначив Анатолій Мельник  і запевнив присутніх, що обласна рада буде робити все можливе, щоб і надалі вирішувалися нагальні питання соціального захисту учасників бойових дій, ветеранів війни, сімей загиблих воїнів, всіх, хто виконував свій інтернаціональний обов'язок за межами держави.

Ветеранам війни та учасникам бойових дій на території інших держав керіники області та міста вручили державні нагороди, відзнаки та подяки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Присутніх також привітали Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, командир військової частини А 4507, ветеран війни в Афганістані, учасник багатьох миротворчих місій Сергій Шаповал, а також ветеран війни в Афганістані Анатолій Кирилюк.

На згадку учасники сьогоднішньої зустрічі сфотографувалися.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини