Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:18:27

“Круглий стіл” з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу “Приязна адміністрація”

14.02.2013   08:27

Відбувся в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з метою обговорення актуальних проблем та кращих практик взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з громадськістю та значення Всеукраїнського конкурсу “Приязна адміністрація” як інноваційного інструменту удосконалення роботи органів виконавчої влади.

Організували захід Національне агентство України з питань державної служби, Чернігівська обласна державна адміністрація, Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області, Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. Серед учасників “круглого столу” – представники обласної і районних державних адміністрацій, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування, громадські діячі, експерти та науковці, що працюють у сфері публічної адміністрації, журналісти (понад 60 осіб).
У відкритті “круглого столу” взяли участь начальник відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Віктор Сухоруков; т.в.о. начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко; директор Центру Володимир Бойко.

Стосовно конкурсу “Приязна адміністрація” Віктор Сухоруков відзначив, що він “став одним із інструментів контролю громадськості над діяльністю державних органів і буде сприяти реалізації поставлених Президентом України завдань щодо системного удосконалення та професіоналізації державної служби”.

Ірина Галайко зазначила, що конкурс є одним із етапів відновлення довіри з боку пересічних громадян до діяльності владних структур. Удосконалення концепції конкурсу покликане сприяти проведенню адміністративної реформи у частині реформування державно-управлінських відносин та побудови відповідальної і прозорої системи державної служби. Його подальше проведення повинно мати на меті “комплексний пошук та поширення ефективних методів та форм роботи органів виконавчої влади у частині налагодження ефективних взаємовідносин з громадськістю, забезпечення прозорості та відкритості державної служби”.

В подальших виступах доповідачі торкнулися різних аспектів щодо відкритості органів виконавчої влади. Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Андрій Подорван розповів про запровадження оцінки діяльності органів виконавчої влади за напрямом “робота з громадськістю”. Начальник загального відділу апарату облдержадміністрації Олена Фурсова проаналізувала наявний стан справ із забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації. Директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко у своїй доповіді наголосив на необхідності запровадження системи заходів щодо підвищення рівня професійної компетентності державних службовців за напрямом роботи з громадськістю, розповів про їхні форми.

Про власний досвід стосовно взаємодії з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства розповіли переможці конкурсу “Приязна адміністрація”, представники Головного управління МНС України в Чернігівській області та Сосницької райдержадміністрації.

Наприкінці “круглого столу” його учасники висловили низку пропозицій щодо поліпшення відкритості державних органів та налагодження ефективної взаємодії з громадськістю, а зокрема: рекомендувати місцевим райдержадміністраціям направити на навчання у 2013 р. працівників з питань налагодження ефективної взаємодії місцевих органів виконавчої влади з громадськістю; активно впроваджувати в практику своєї роботи сучасні комунікаційні технології та нові форми роботи з громадськістю, своєчасно розміщувати та оновлювати інформацію на власних Інтернет-ресурсах та брати активну участь у конкурсі “Приязна адміністрація” в подальшому.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини