Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:51:00

Чернігівщина - одна з лідерів реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

26.05.2018   10:08Агенцiя

За оцінкою виконання регіональних Програм сприяння розвитку громадянського суспільства Чернігівська область посіла 5 місце.

Під час наради-семінару «Механізми ефективної реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні», яка відбулася 25 травня у м. Києві, ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» презентувала результати відповідного дослідження.

Захід відбувся за участі представників Кабінету Міністрів та Адміністрації Президента України, представників обласних державних адміністрацій, облрад, експертів, членів Координаційних рад сприяння розвитку громадянського суспільства з Київської, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей і міста Києва.

Керівник проекту Андрій Крупник представив інформацію про хід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в регіонах України. Аналіз було проведено Асоціацією спільно з регіональними експертами всеукраїнської коаліції. У Чернігівській області партнером Асоціації у здійсненні громадського супроводу Національної стратегії є ГО Центр «Доброчин» на чолі з Наталією Дрозд, яка є регіональним експертом у даному проекті.

За результатами дослідження Чернігівщина загалом – одна з лідерів реалізації Національної стратегії. Зокрема, за оцінкою виконання регіональних Програм сприяння розвитку громадянського суспільства Чернігівська область посіла 5 місце (79%). Відзначена активність Координаційної ради при Чернігівській ОДА (5 засідань за рік). Також оцінена наповненість офіційного сайту – 6 місце з 76 балами розділили Кіровоградська та Чернігівська облдержадміністрації.

Також на заході були представлені результати опитування представників влади та громадськості щодо факторів, що стримують і що стимулюють процеси розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні.

Учасники заходу обговорили, як налагодити ефективну роботу регіональних Коордрад, підрозділів ОДА по комунікаціях, удосконалити нормативно-методичне забезпечення розвитку громадянського суспільства, та представили пропозиції щодо реалізації стратегії.

Громадський супровід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні здійснюється у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини