Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:14:05

Чернігів за прозорістю діяльності міської влади - на 8 місці серед 50 найбільших міст України

21.03.2018   13:23

В оновленому рейтингу прозорості, який складається Міжнародним центром політичних досліджень, Чернігів підвищив свій показник на 9,8% і зайняв 8 місце серед 50 найбільших за кількістю населення міст України.

Загальний показник Чернігова в цьому рейтингу – 65,8% від максимально можливого результату.

За даними, які викладені в загальний доступ щодо цього дослідження, поняття «прозорість міста» в ньому є сумою оцінок за рядом критеріїв, врахованих пропорційно. Критеріями є інформаційна політика; розпорядження майном територіальної громади; землекористування та будівельна політика; державні закупівлі; складання бюджету; адміністративні, комунальні та соціальні послуги; професійна етика та конфлікт інтересів;  кадрова політика; участь громадян.

Найвищі бали Чернігів має в інформаційній політиці (73,3% від максимально можливого показника), у прозорості проведення закупівель за бюджетні кошти (83,3% від максимуму), в прозорості складання бюджету (78,6%) і в прозорості надання адміністративних, комунальних та соціальних послуг (73,3%).

Випереджають Чернігів у цьому рейтингу в 2017 році Суми, Львів, Вінниця, Бахмут (колишній Артемівськ), Маріуполь, Бердянськ і Луцьк. Місто суми лідирує другий рік поспіль. Серед тих, хто у списку позаду нашого міста – зокрема, Київ (16 місце), Дніпро (17 місце), Полтава (26 місце), Харків (40 місце).

Вчора у Києві відбулася презентація цього оновленого рейтингу «Прозорість 50-ти найбільших міст України» та нагородження його переможців.

Рейтинг проводиться Міжнародним центром політичних досліджень (МЦПД, Україна) спільно з Інститутом економічних і соціальних реформ у Словаччині (INEKO) та за фінансової підтримки Посольства США в Україні в рамках проекту «Прозорі, фінансово здорові і конкурентоспроможні органи місцевого самоврядування в Україні».


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини