Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:05:56

ВИБОРИ 2014: Як змінити місце голосування

15.05.2014   16:33Агенцiя

Якщо Ви не будете перебувати за місцем реєстрації (прописки) у день голосування на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року, але хочете реалізувати своє виборче право, тоді скористайтеся порадами ОПОРИ.

Громадяни України мають право на тимчасову зміну місця голосування (на день голосування) на президентських виборах без зміни виборчої адреси, що закріплено в пункті 3 статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців".

Саме тому, перебуваючи на навчанні, роботі, у подорожі або за кордоном, Ви все одно зможете проголосувати на виборах, тимчасово змінивши місце голосування. Для цього необхідно:

1) Мати документ, що підтверджує необхідність зміни місця голосування.

Для підтвердження вмотивованості заяви можуть бути такі документи: довідка про відрядження, довідка з місця навчання, договір найму (оренди) житла, документ, що підтверджує право власності на житло, проїзні документи, путівка в санаторій тощо.

2) Особисто подати звернення до відповідних органів (див. нижче) не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування (до 19 травня 2014 р. включно), яке містить: А) заяву з мотивуванням тимчасової зміни місця голосування та Б) документи (оригінали та їх копії), що підтверджують таку необхідність.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини