Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:47:26

Держава цього року інвестує 1,5 мільярда бюджетних гривень у модернізацію харчоблоків у школах

01.02.2022   15:35Агенцiя

У Державному бюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах.

Для отримання фінансування регіони та громади мають підготувати якісні проєкти, які будуть відповідати вимогам нового технологічного циклу приготування їжі. Зокрема, йдеться про розробку проєктної документації із забезпечення нового підходу приготування їжі, норм інклюзивності та безбарʼєрності.

    — Модернізація харчоблоків — украй важлива для повноцінної реалізації реформи шкільного харчування, — зазначила заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк. — Зараз ми очікуємо на інформацію, яка сума буде зарезервована у цій субвенції саме для нашої області. Також з’ясовуємо, яким має бути порядок використання цих коштів та подання проєктів. Потім разом з громадами будемо відпрацьовувати можливі варіанти з-поміж навчальних закладів для участі у цій програмі.

Як і президентська програма «Велике будівництво», ця ініціатива покликана покращити рівень послуг, що доступні у громадах. У цьому випадку — умови навчання дітей.

Тим часом у Міністерстві розвитку громад та територій розробили інформаційний посібник з будівництва харчових блоків у загальноосвітніх середніх школах (pdf, 2,7 Мб). Рекомендації стосуються як звичайних шкільних харчоблоків, так і харчоблоків так званих «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти. Посібники розроблені у межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

    — У більшості шкіл України ми маємо занедбані харчоблоки із застарілим обладнанням. За таких умов практично неможливо готувати їжу високої якості. Саме тому і зʼявилась ідея розробити посібник, у якому детально описано структуру харчоблоку, а також як має відбуватися технологічний процес, головні вимоги до приміщень та дизайну внутрішніх приміщень, обідньої зали та кухні. Громади мають дотримуватися цих рекомендацій при реконструкції або ремонті харчоблоків, — зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за інформацією Міністерства розвитку громад та територій України

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини