Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:15:45

У Прилуках благодійники ініціювали екологічний проект для дошкільнят

22.11.2021   09:56Агенцiя

В рамках проекту "Життя без сміття", який ініціювала благодійна спільнота "10 гривень Прилуки" 28 садочок та школа № 9 отримали баки для сортування сміття

Так, педагогічний колектив та юні вихованці 28 садочка подали ідею проекту "Життя без сміття" активістам спільноти "10 гривень Прилуки".

"Цим питанням ми займалися починаючи з 2009 року, починалося воно екологічною акцією "дошкілля за чисте місто" і в рамках цієї акції ми разом із сімями висаджували дерева на території нашого міста у парку біля центральної площі, потім ця робота продовжилась в рамках науково-методичної теми із 2010 по 2015-й рік уся освіта міста працювала за такою темою і надалі ми продовжили цю роботу і взяли до уваги авторську програму Наталії Гавриш", - говорить директор ДНЗ № 28 Олена Недільченко.

Принцип садочка, що виховувати свідомість дітей варто починати змалечку, підтримала і у спільноті "10 гривень Прилуки". Саме тому першими баки для сортування сміття придбали у дитячий садочок.

"Проблема сміття і сортування сміття в Україні проблема сміттєзвалищ є вже досить критичною. Проблема нашої країни в тому, що ми досі використовуємо радянській підхід до сортування сміття і підхід до сміттєзвалищ різниця лише в тому, що коли ці підходи формувалися 90% всіх відходів це була органіка  то зараз 90% це вже складають полімери, а лише 10% органіки , а підходи до сортування і до сміттєзвалищ ми використовуємо ті самі. Проблему загалом треба вирішувати на різних рівнях це проблема законодавства потрібно змінювати законопроект и, потрібно долучувати бізнес до інвестицій щоб створювалися підприємства, які перероблювали е сміття», - зазначає активістка спільноти «10 гривень Прилуки» Оксана Мусієнко.

Зібране та посортоване сміття у подальшому адміністрація садочка планує здавати на переробку, про що вже є домовленість із місцевим підприємством. У прилуцькій школі №9,  учні та педагогічна спільнота вирішили теж долучитися до проекту: контейнери закуплені за кошти благодійної спільноти на обох поверхах тут встановлені на початку тижня. До них учні звикли до них швидко, ніби завжди сортували сміття! 

"За даними статистики в Україні на запитання "Чи вмієте ви сортувати сміття?" у більшості випадків чути відповідь "ні", головне пояснення – нас не вчили цьому з дитинства. 

Саме із цією метою у планах активістів "10 гривень Прилуки" забезпечити баками для сортування сміття всі школи та садочки міста, звісно, якщо у них буде таке бажання", - йдеться у сюжеті.

джерело

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.