Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:05:11

Кращі освітяни Чернігова до Дня вчителя отримали почесні відзнаки

28.09.2021   20:05Агенцiя

апередодні Дня працівників освіти, 28 вересня, в Чернігівській міській раді привітали працівників освітніх закладів міста.

З вітальним словом до педагогів та вихователів звернувся чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

- Хочу усім вам побажати на вашому життєвому шляху задоволення від вашої роботи, вдячних учнів, здоров’я та віри в те, що ваша праця покликана для того, щоб ваші учні підняли нашу країну, і зробили її дійсно заможною, сучасною, з європейським майбутнім, і якою всі ми з вами пишалися, - зазначив міський голова.



Теплі слова привітання прозвучали й від начальника управління освіти міської ради Василя Білогури. Він побажав усім міцного здоров’я, вдячних учнів та батьків, а також гідної оцінки вчительської праці від держави.

За сумлінну педагогічну діяльність, високі досягнення у навчанні та вихованні молоді, професійність і вагомий внесок у розвиток сфери освіти та науки кращим працівникам були вручені почесні державні нагороди, відзнаки від міста та області.

Довідково: в Чернігові на сьогодні працюють 34 заклади загальної середньої освіти, 51 заклад дошкільної освіти, 1 заклад позашкільної освіти та 5 закладів професійно-технічної освіти, підпорядкованих управлінню освіти Чернігівської міської ради.

У 2021-2022 навчальному році у підвідомчих закладах управління освіти працюють 3871 педагогічний працівник. А саме: школи – 2211, дитсадки – 1351, позашкільна освіта – 16, професійно-технічна освіта – 293. Загальна кількість працюючих – 6527.

98% педагогів мають вищу педагогічну освіту, 74% - кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та «спеціаліст першої категорії».

У школах загалом навчається 29 859 учнів у 1009 класах. У дитсадках виховується 10 397 дітей в 520 групах.

Цього року сформовано 98 перших класів, у яких вперше сіли за парти – 2925 першокласників. Найбільше першокласників - у школах № 3 (240 дітей), № 35 (224), № 11 (221), № 25 (215), № 19 (207). Уже чотири роки в Україні триває реформа освіти, в рамках якої впроваджується концепція Нової української школи (НУШ).

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти понад 2 тисячі учнів щорічно здобувають робітничі професії за напрямами: будівництво, побутове обслуговування, торгівля та громадське харчування, транспорт. Серед них 9 професій – загальнодержавного значення, підготовка яких здійснюється за кошти державного бюджету. Станом на 27.09.2021 року зараховано 1174 учні, що становить 93,3% від плану прийом. Наразі набір до закладів ще триває.

У місті функціонує комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Чернігівської міської ради. Діяльність Центру забезпечують 12 педагогічних працівників (3 вчителі-логопеди, 4 вчителі-дефектологи, 5 практичних психологів).

У 2020 році розпочала роботу комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Чернігівської міської ради».

На освітню сферу в 2021 році по капітальним видаткам по бюджету розвитку передбачено майже 98 млн грн, з них розпорядником коштів є управління освіти – майже 33 млн грн, управління капітального будівництва – майже – 65 млн грн.



На 2021/2022 навчальний рік, вчетверте за роки незалежності, з державного бюджету на реалізацію концепції «Нової української школи» виділені значні кошти – 5 074176 грн.  Всього в м. Чернігові у 2021 році спрямовано 12 429288 грн проти 8 871 740 грн торік. Виділені кошти були спрямовані на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комплектів мультимедійного та комп’ютерного обладнання.

У місті також діють міські Програми, у рамках яких відновлюються дитячі ігрові та спортивні майданчики, оновлюються матеріально-технічний стан харчоблоків, закуповується обладнання для предметних кабінетів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.