Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:31:47

В'ячеслав Чаус передав Городнянському ліцею ключі від нового шкільного автобуса

01.09.2021   16:17Агенцiя

1-го вересня по всій країні лунають святкові шкільні дзвоники. Не виняток і Городнянський ліцей № 2, де учнів та педагогічний колектив з початком навчального року привітали голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус та очільник Городнянської територіальної громади Андрій Богдан.

Щиро вітаю всіх учнів та вчителів! Сьогоднішній день – це завжди нова сходинка на життєвому шляху кожного учня та початок щоденної клопіткої праці. Бажаю всім цікавого навчального процесу, окремо вчителям — мудрості, терпіння та успіхів у нелегкій роботі, — звернувся В'ячеслав Чаус до присутніх і додав: — Маю приємну місію вручити новий шкільний автобус, придбаний спільно з громадою. Впевнений, що в умовах децентралізації він буде корисним.

Також очільник ОДА наголосив, що держава робить багато для розвитку освіти. Так, для покращення умов навчання на Чернігівщині (не враховуючи субвенцію та зарплати) з держбюджету виділено 212 мільйонів гривень. Це майже вдвічі більше ніж у 2020 році. Крім того, у поточному році передбачено 10,9 млн гривень освітньої субвенції на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування з місцевими бюджетами.

Принагідно голова облдержадміністрації оглянув приміщення навчального закладу. Нагадаємо, що Городнянський ліцей № 2 — об’єкт програми Президента «Велике будівництво». Наразі вже оновлено фасад будівлі. Тривають роботи всередині приміщення. Коштом субвенції з держбюджету на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» заплановано капітальний ремонт харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації. Вартість проєкту — понад 10 млн грн.

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини