Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:57:01

У Чернігові святкові лінійки цього року будуть тільки для перших і одинадцятих класів та з дотриманням протиепідемічних заходів

31.08.2021   16:57Агенцiя

У Чернігові урочистості до Дня знань, 1 вересня, проводитимуться тільки для учнів перших та одинадцятих класів (окремо), на відкритому повітрі і з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних заходів. Це стосується усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Відповідне рішення було обговорене на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 31 серпня.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив підготувати про це наказ від управління освіти міської ради для усіх шкіл. Таке рішення прийняте через збільшення показників захворюваності на COVID-19, адже кількість захворілих і госпіталізованих у лікарні міста за останні тижні збільшилася майже у два рази. Міський голова зазначив, що через це всім нам варто згадати: будь-яке скупчення несе великі ризики ще інтенсивнішого збільшення кількості хворих. Щоб запобігти цьому, потрібно мінімізувати контакти.

- Сьогодні є значна кількість інфікованих людей, які перебувають у місті. Вони вже інфіковані, вони передають інфекцію. Інкубаційний період триває декілька діб і людина в цей час не відчуває симптомів. Проведення святкових лінійок приведе до того, що ще більше поширюватиметься хвороба. Потім Уряд оголошуватиме більш жорсткий карантин, що не подобатиметься людям, не працюватимуть цілі кластери бізнесу, сотні людей втрачатимуть роботу. Хоча можна просто прорахувати кроки й мінімізувати контакти, - підкреслив міський голова.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура повідомив, що для учнів інших класів цього дня заплановані заходи, які проводитимуться окремо по кабінетах. Відповідно до постанови Головного санітарного лікаря, під час уроків вчителям та учням можна перебувати без захисних масок, але переміщатися по закладу усім обов’язково треба в масках.

- Я вважаю, що будь-якому вчинку є ціна, і ми її заплатимо. Поговоримо про це 15 жовтня, коли побачимо рівень захворюваності, –  підкреслив Владислав Атрошенко.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини