Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:05:45

Починається реєстрація електронних кабінетів вступників у заклади вищої освіти

01.07.2021   13:39Агенцiя

З 1 липня реєстрація відбувається в Єдиній державній електронній базі даних з питань освіти.

На сайті ЄДЕБО вступник має можливість зареєструвати кабінет на основі повної загальної середньої освіти для вступу за сертифікатами ЗНО, на основі диплома молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра для вступу із сертифікатами ЗНО, для вступу в магістратуру із сертифікатом ЄВІ/ЄФВВ.

Як зазначається на сайті ДП "Інфоресурс", яке є адміністратором ЄДЕБО, перші дні реєстрації є найбільш проблемним через велику кількість запитів щодо реєстрації. Тому в ДП "Інфоресуср" радять вступникам не поспішати і обрати час для реєстрації електронного кабінету між двома піковими періодами 1 липня та 30 липня.

Згідно з інформацією на сайті Міністерства освіти та науки, для вступу на бакалаврат складання вступних іспитів, творчих конкурсів триватиме з 1 по 13 липня (на бюджетну та контрактну форму навчання), з 14 по 23 липня — тільки на контрактну форму навчання. Прийом заяв та документів з 14 липня. До 16 липня можуть подати заяви ті, хто вступає по співбесіді, вступних іспитах та творчих конкурсах, до 23 липня - за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів, якщо вони були складені з 1 липня по 23 липня.

Співбесіди проводитимуться з 17 до 19 липня включно. Оприлюднення рейтингових списків - не пізніше 28 липня. Подання оригіналів документів - до 18 години 2 серпня. Зарахування на бюджет 9 серпня. Переведення на вакантні місця державного замовлення - не пізніше 19 серпня.

Мінімальний конкурсний бал у 2021 році становить 125. Для вступу на бюджетну чи контракту форму навчання для здобуття магістра за спеціальністю “Фармація, промислова фармація” - 130. Мінімальний конкурсний бал для вступу на бюджет чи контракт для здобуття молодшого бакалавра галузей знань “Право”, “Публічне управління та адміністрування”, “Міжнародні відносини” - 140 балів, мінімальний конкурсний бал з другого та третього предмета ЗНО для спеціальностей “Медицина”, Педіатрія” та “Стоматологія” - 150 балів.

У 2021 році при вступі у на бакалаврат у заклади вищої освіти вступники можуть подавати сертифікати ЗНО поточного року, а також 2020, 2019 та 2018 років. комбінуючи їх за власним вибором. Від вступників до магістратури прийматимуться результати єдиного вступного іспиту 2020 та 2021 років, результати єдиного фахового вступного випробування – тільки 2021 року.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини