Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:24:28

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби провели для представників громад та органів місцевої влади семінар

01.07.2021   09:04Агенцiя

30 червня у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області пройшов навчальний онлайн захід методологічного спрямування для органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій.

Начальник відомства Юрій Павлішен презентував учасникам зібрання, участь у якому взяли понад півсотні представників громад регіону, органів виконавчої влади на місцях і територіальних управлінь Держпродспоживслужби, повноваження Головного управління, зазначивши, що лише від активної взаємодії усіх зацікавлених сторін залежить результативність роботи у будь-якому напрямку.

Фахівці структурних підрозділів поінформували представників районів про особливості видачі експлуатаційних дозволів, проведення реєстрації потужності та впровадження системи НАССР у дитячих садках та загальноосвітніх школах, застосування норм Санітарного регламенту у закладах освіти і складання орієнтовного меню.

Особливе зацікавлення викликала інформація про реєстрацію пасік, заходи профілактики отруєння бджіл та створення у громадах постійних комісій, які могли б миттєво реагувати на такі випадки.

Учасників онлайн-навчання також ознайомили з алгоритмом дій  при отриманні допусків на роботу з агрохімікатами і пестицидами та особливостями реєстрації сільськогосподарської техніки.

Фахівці Управління фітосанітарної безпеки розповіли про поширення на території Чернігівщини карантинних організмів, зупинились на основних, з-поміж них амброзія полинолиста, протистояти якій можна лише спільними зусиллями працівників Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування. Крім того, йшлося про карантинні обмеження щодо вивезення сільськогосподарської продукції за межі області, в тому числі за кордон.

А ще представники громад дізналися, як споживачеві захистити свої права у разі їх порушення та в який спосіб він може написати звернення до відповідного відділу Держпродспоживслужби.

Підсумовуючи кількагодинне спілкування, яке відбувалось у форматі «запитання-відповіді», начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен наголосив, що очолюване ним відомство відкрите до співпраці, а його фахівці завжди готові  добросовісно виконувати делеговані їм державою повноваження.

Також керівник акцентував увагу учасників семінару на пріоритетних напрямках діяльності структурних підрозділів служби та влади на місцях протягом літнього періоду, з-поміж яких, зокрема, безпечність харчування дітей, дитяче оздоровлення в таборах відпочинку і підготовка харчоблоків загальноосвітніх шкіл до роботи в новому навчальному році.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини