Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:46:07

Навчалися тут надавати домедичну допомогу на основі американського стандарту 68W

18.11.2019   09:55Агенцiя

В селищі Десна на базі 205-го Центру тактичної медицини завершили навчання військовослужбовці-курсанти за новим фахом - бойовий медик взводу.

Такі курси проходять вже третій рік поспіль. Слухачі навчалися тут надавати  домедичну допомогу на основі американського стандарту 68W (Combat Medic).
   
Бойовий медик взводу - це молодший медичний спеціаліст без обов’язкової медичної освіти. Особливість такої підготовки полягає в тому, що основна відповідальність за надання першої медичної допомоги і стабілізацію постраждалого, стан його здоров’я тощо покладатиметься безпосередньо на фахівця такого рівня.

Проходження такого курсу забезпечує не лише професійну підготовку курсантів, але і фізичне та психологічне навантаження на медиків в бою. 

Головна мотивація для бойових медиків – бажання рятувати життя воїнів в будь-яких умовах.

Раніше ця ланка надання медичної допомоги фактично була відсутня у війську, але завдяки функціонуванню Центру – суттєво підвищуються шанси на порятунок життя українських захисників на фронті.
   
Випускний іспит для бойових медиків проводився за участі американських та канадських інструкторів, які мають величезний досвід в цій сфері.
   
Водночас, на підсумкове заняття завітала і делегація Збройних Сил Канади. Українські військові та закордонні колеги під час зустрічі обговорювали перспективу подальшого співробітництва та набуття іноземного досвіду підготовки бойових медиків в майбутньому.
   
В перспективі планується також готувати високопрофесійних інструкторів,  що в свою чергу дозволить збільшити кількість своєчасно підготовлених бойових медиків, яких наразі так потребує українська армія.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини