Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:02:17

Сім’я - найкраще середовище для зростання дитини

13.03.2019   09:11Агенцiя

На цьому наголосила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова на семінарі «Ведення випадку як базового методу надання соціальних послуг вразливим сім’ям з дітьми».


Упродовж дня працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівців із соціальної роботи ОТГ навчали, як організувати та забезпечити підтримку сімей і дітей на рівні громади, аби не допустити кризових ситуацій в родинах, попередити соціальне сирітство.

— Яка б модель соціальної роботи в громаді не створювалась, має забезпечуватися сімейно-орієнтований підхід. При цьому пріоритетними є права та інтереси кожної дитини, — акцентувала Наталія Романова. — Від того, як налагоджена командна робота на місцях та взаємодія з усіма дотичними структурами, іноді залежить навіть життя наших найменших громадян. Тому соціальні працівники повинні бути професіоналами, вміти користуватися новітніми методиками та технологіями.

Учасники семінару мали змогу не тільки вдосконалити свої знання, а й поділитися набутим досвідом із колегами з усієї області.

Щоб детально відпрацьовувати покроковий алгоритм здійснення соціальної підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, такі навчальні тренінги організатори проводитимуть і надалі.

Варто зазначити, що на Чернігівщині функціонують три міські центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Ніжинський, Прилуцький та Чернігівський) та 16 районних. Відповідні центри створені в Ічнянській, Менській, Носівській, Семенівській та Сновській ОТГ. Триває реорганізація Куликівського районного центру.

У Вертіївській, Холминській та Іванівській громадах в центрах надання соціальних послуг працюють фахівці із соціальної роботи. У Корюківській ОТГ при такому центрі функціонує відділ із соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді.

Шість ОТГ за рахунок субвенції з бюджету громади утримують фахівців із соціальної роботи, які перебувають у штаті районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У 12 ОТГ створили відділи/сектори, до повноважень яких належить надання соцпослуг. У Линовицькій ОТГ введена окрема посада фахівця із соціальної роботи. А в Гончарівській, Височанській, Кіптівській, Остерській та Михайло-Коцюбинській громадах ці функції виконують інші спеціалісти.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини