Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:46:30

Два роки дітям з аутизмом та їх батькам допомагає у Чернігові центр "Відкритий світ""

02.04.2018   16:52Агенцiя

Рівно рік тому, 2 квітня 2017 року, у Чернігові запрацювала унікальна громадська організація «Мовний центр «Відкритий Світ», яка об’єднала родини дітей з особливими освітніми потребами і фахівців, що надають якісну психолого-педагогічну допомогу цим дітям.

Дата народження Центру обрана невипадково, адже саме 2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про аутизм.

Діти з розладами аутистичного спектру в полі особливої уваги педагогів «Відкритого Світу». Саме тут вони можуть отримати комплексну спеціалізовану допомогу – від консультування та складання індивідуальної програми розвитку, до системних занять з логопедом, дефектологом, психологом, нейропсихологом, реабілітологом.
 
Родзинкою діяльності Центру є застосування всесвітньо відомої терапії TOMATIS. Центр «Відкритий Світ» – єдиний в області, що запровадив цю педагогічну методику.

Сьогодні з нагоди річниці створення та на знак солідарності з людьми, що живуть з аутизмом, у Мовному центрі «Відкритий Світ» відбулася зустріч-флешмоб, до якої долучилися батьки та вихованці Центру, представники депутатського корпусу міської ради, медичної та освітньої галузі Чернігова.

Зокрема, дружну родину Центру привітав керівник міського управління освіти Василь Білогура, який підтримав колектив на початку його становлення.
Він передав дітям та педагогам подарунковий сертифікат на купівлю розвивальних посібників та іграшок.
«Світ змінюється, і вимога часу до освітян – створити необхідні соціальні й психологічні умови для максимально ефективної адаптації в суспільстві дітей із різними станами, в тому числі з розладами аутистичного спектру», - сказав чиновник.

Також свою підтримку та солідарність висловили завідувачка дитячої міською поліклінікою №1 Людмила Овсієнко, яка разом зі своїми колегами здійснює медичний супровід вихованців Центру, та директор першого в Україні Чернігівського інклюзивно-ресурсного центру Олена Підмогильна.

Спільно учасники зустрічі створили символічну емблему на підтримку дітей з особливим потребами, запустили в небо традиційні блакитні кульки (блакитний колір – міжнародний колір аутизму) та розділили приємні святкові миті з батьками  і вихованцями громадської організації «Відкритий Світ».

Контакти: координатор Катерина КИРИЧЕНКО, 063-337-04-62.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.