Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:05:19

У Чернігові Інклюзивно-ресурсний центр і ЧНРЦ № 1 працюватимуть в одному приміщенні

26.03.2018   15:18

Минулого тижня начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура та директор Чернігівського навчально-реабілітаційного центру № 1 Анатолій Коломієць зустрілися з батьками й педагогічним колективом цього закладу. Головною темою обговорення була можливість розташування Інклюзивно-ресурсного центру № 1 на базі ЧНРЦ № 1.

Як було зазначено під час зустрічі, наразі стоїть питання щодо ефективного використання коштів міського бюджету.

В інших регіонах країни Інклюзивно-ресурсні центри створені саме при навчально-реабілітаційних центрах, адже вони взаємодоповнюють один одного. Крім того, вузько направлені спеціалісти з інклюзії надаватимуть допомогу і дітям з ЧНРЦ і для цього не потрібно буде їздити до фахівців через усе місто. До того ж самі приміщення не потребують значних коштів на капітальний ремонт, як наприклад, будівництво нового центру чи відновлення давно невикористовуваного приміщення.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр №1» створена у серпні минулого року згідно з рішенням Чернігівської міської ради. Діяльність цієї установи направлена на забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі, у професійно-технічних навчальних закладах.

Оскільки, незалежно від стану здоров'я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, кожна дитина має право на повноцінне життя, освіту з урахуванням їхніх індивідуальних потреб, можливостей, здібностей та інтересів. У цьому Центрі дітям з особливими освітніми потребами надаватиметься необхідна психолого-педагогічна підтримка з урахуванням їх індивідуальних потреб та системного кваліфікованого супроводження.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.