Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:50:08

Студентів та представників громад Чернігівщини познайомили на "Ярмарку вакансій ОТГ"

21.03.2018   08:18Агенцiя

20 березня у Чернігові відбувся перший «Ярмарок вакансій ОТГ Чернігівщини».

Ініціатором зібрати на одному майданчику тих, хто має потребу в кадрах, і тих, хто шукає роботу, виступив Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Учасниками ярмарку стали представники громад Чернігівщини та студенти вищих навчальних закладів області.

Для ефективної діяльності об’єднаних територіальних громад, які сьогодні отримують повноваження міст обласного значення, потрібні три основні ресурси: кадри, фінанси та майно. Але без розумних та професійних працівників управління фінансами та майном неможливі.

Володимир Бойко, радник з питань регіонального розвитку Чернігівського ЦРМС зазначив: «Виникла ідея провести зустріч між двома зацікавленими сторонами, кожна з яких мають свої питання, бачення та уявлення. Для того, щоб вони співпали треба розмовляти, задавати питання і домовлятися. Саме для цього і був організований наш ярмарок вакансій. За нашою інформацією найбільше потрібні  проектні менеджери, фахові юристи, кваліфіковані «орговики», які можуть працювати в нових реаліях і новими методами. Не вистачає багато галузевих спеціалістів: землевпорядників, економістів».
На ярмарку студентам презентували більше 80 пропозицій вакансій в органах місцевого самоврядування (ОМС) у об’єднаних територіальних громадах. Крім того, на роботу чекають сімейних лікарів, молодих вчителів та

На думку Марини Вірко, Плисківського сільського голови, робота у місцевому самоврядуванні це в першу чергу робота з людьми, а тому до цього також має бути бажання та хист. І хоча вакантних посад в ОМС у Плисківській ОТГ не дуже багато: є вакансія державного реєстратора  та спеціаліста з написання інвестиційних проектів. Також у дитячий садочок дуже потрібна вихователька та хореограф для будинку культури.

Деякі громади Чернігівщини знаходяться недалеко від обласного центра. А тому можна працевлаштуватися у Кіптівську, Іванівську, Менську або Михайло-Коцюбинську ОТГ і їздити на роботу. «З Чернігова є можливість їздити на роботу до нашої громади. У нас працює дуже багато молодих фахівців», - зазначила Ірина Поліщук, спеціаліст з кадрового забезпечення Кіптівської сільської ради. Вона розповіла, що громада шукає спеціаліста у фінансово-бухгалтерський відділ. Основна вимога – вміння користуватися необхідними бухгалтерськими програмами. Також потрібні спеціалісти у відділ освіти та відділ охорони здоров’я та соціального забезпечення.

На думку Валентина Потерухи, який у свої 23 роки, працює заступником Батуринського міського голови, молодь має розуміти, що робити роботу треба не заради процесу, а має бути результат: змінюється життя людей на краще, створюється щось нове. «Громади – вони такі ж молоді як і ми з вами і їх треба створювати по тому зразку як ми хочемо. Творити майбутнє треба тут», - переконаний він.

Для того, щоб розуміти, які спеціальності будуть потрібні завтра, важливо спостерігати за змінами, які відбуваються у нашій країні. Нові освітні простори, нова українська школа, ЦНАПи – які наближають послуги для людей, залучення інвестицій та написання проектів – всі ці напрямки вимагають фахівців, які вміють мислити, мають нестандартне бачення та готові працювати.

За словами Світлани Пастушенко, секретаря Сосницької селищної ради, для того, щоб міста, села та селища були зручними та комфортними для молоді, то саме ця молодь має їх  розвивати і будувати самі за своїм смаком та розумінням. Вона порадила студентам дві речі: перше, пройти практику або стажування в органах місцевого самоврядування будь-якої ОТГ, а, по-друге, запропонувати себе в кадровий резерв. За словами Світлани Пастушенко робота в ОМС вимагає фаховості та віддачі: «Не купляються посади в ОТГ, бо з «куплених посад» немає ніякого результату».

Альона Спицька, студентка 6 курсу ЧНТУ спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», поділилася своїми враженнями: «Я думаю, що буду шукати роботу у Менській громаді, бо я сама з Менщини. А тому рада, що отримала можливість дізнатися про вакансії, а також поспілкуватися з потенційними роботодавцями, дізнатися про умови праці, перспективи та вимоги».

По завершенню презентації ярмарку вакансій для студентів було організовано спілкування з представниками громад у форматі «Світове кафе», де кожен міг розпитати про життя громади, умови праці, діяльність та перспективи розвитку.


Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини