Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:16:29

Конференція "Роль мистецтва в духовних, соціальних та педагогічних комунікаціях: історичний та сучасний вимір»об’єднує Україну"

11.12.2017   15:18Агенцiя

Всеукраїнська міжпредметна науково-практична конференція «Роль мистецтва в духовних, соціальних та педагогічних комунікаціях: історичний та сучасний вимір» відбулася у Чернігові 8-9 грудня.

Професори та доценти кафедри філософії та культурології Національного університету «Чернігівський  колегіум» імені Т.Г. Шевченка разом із партнерами – Чернігівським обласним художнім музеєм ім. Г.П. Галагана та Громадською організацією  Міський молодіжний центр «ЖМЕНЯ» об’єднали науковців з Києва, Глухова, Сум, Тернополя, Львова, Луцька.  Конференція відбулася в рамках культурного проекту «Соціальний театр – мода на добре мистецтво» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні.

Тематика конференції зацікавила фахівців у галузях філософії, естетики, етики, культурології, мистецтвознавства,  практики мистецтва, психології, соціальної педагогіки, соціальної роботи, історії і методики виховання.  Доповіді провідних українських науковців, таких як професори Галина Мєднікова, Іван Остащук, Вікторія Головей, Анатолій Новіков, Наталя Ковальчук, Валерій Панасюк, Марина Столяр, Олена Колесник створили дискусійне поле для всіх учасників, яких виявилося більше шестидесяти. Основними напрямками роботи конференції стали: мистецтво як соціально-історичний дискурс, філософія та естетосфера соціального театру, культурологічний та релігієзнавчий вектор у дослідженнях візуальних мистецтв, традиції української та зарубіжної педагогіки у сферах етичного, естетичного та духовного виховання, аматорське театральне мистецтво.

 Під час конференції працювала молодіжна секція, у якій взяли участь майже два десятки молодих науковців: студентів, магістрантів та аспірантів. 

 У програмі дводенної зустрічі була передбачена насичена екскурсійна програма – від знайомства гостей з історією Національного університету «Чернігівський  колегіум» імені Т.Г. Шевченка, екскурсії  у стінах Художнього музею до мандрівки зимовим  історичним центром древнього Чернігова. Науковці роз’їхалися із добрими враженнями від рівня плідної інтелектуальної атмосфери, зокрема, ознайомившись із  унікальним досвідом культурно-просвітницької та арт-терапевтичної роботи студентського соціального театру «ЕХ LIBRIS» під керівництвом Марини Каранди  та  сформованим позитивним іміджем міста, як Сіверського осередку культури і мистецтва.

Марічка Кульбаба

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини