Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:11:49

За підтримки представництва НАТО в Україні

09.12.2017   10:33

Навчальний центр Громадської організації «Ліга офіцерів»уу cмт Гончарівське 8 грудня почав проведення проекту "Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям Збройних Сил України" за підтримки представництва НАТО в Україні.

руки

руки

Мета проекту – надати допомогу в професійній переорієнтації звільнених у запас військовослужбовців Збройних Сил України або таких, які підлягають звільненню. Проект спрямований на успішну адаптацію військових у цивільному житті.

Для реалізації цього проекту була проведена досить масштабна та кропітка підготовча робота. Спершу в чернігівському гарнізоні менеджери ГО «Ліга офіцерів» разом з командуванням військових частин відібрали військовослужбовців, які будуть проходити професійну перепідготовку і в подальшому отримають допомогу в працевлаштуванні. Унаслідок злагоджених дій сформована група слухачів, що нараховує 23 особи.

Також для успішного результату перепідготовки офіцерів важливу роль відігравав і вибір професій. З цією метою в вересні 2017 року ГО «Ліга офіцерів» провела моніторинг ринку праці в регіоні проживання кандидатів на навчання. У результаті плідної співпраці усіх сторін було визначено напрямок для перепідготовки сформованої групи офіцерів, а саме – «Менеджмент перевезень та логістика».

Потім був чітко окреслений термін проведення занять, узгоджений з командуванням частин Чернігівського гарнізону та менеджером програм НАТО  в Україні - паном Крістофером Штаудт, підібрані навчальні заклади, викладачі та тренери для проведення занять, семінарів та тренінгів з військовослужбовцями, підписані угоди взаємодії та співпраці з навчальним центром «Промінь».

Окрім навчального процесу, спрямованого на здобуття додаткового фаху, для слухачів заплановані тренінги з особистого розвитку, заняття зі складання й написання резюме та підготовки до співбесід з роботодавцями. До проекту також будуть залучені й приватні підприємці, які мають успішний досвід працевлаштування громадян.

Проект проходить по всій Україні, більш ніж у 70 населених пунктах, та користується великим попитом. Найбільш затребуваними видами підготовки є спеціальності пов'язані з економічним блоком, менеджменту,  комп'ютерним напрямом і вивченням  іноземних мов.


Прес-служба ГО «Ліги Офіцерів»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.