Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:03:10

Семенівська ОТГ: після виборів - навчання

09.11.2017   10:36

8 листопада для представників Семенівської об'єднаної територіальної громади був проведений семінар на тему «Ефективне функціонування ОТГ: основні засади та практичні поради».

Організатором заходу виступив Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування за підтримки програми U-LEAD.

29 жовтня у Семенівській об’єднаній територіальній громаді відбулися перші вибори голови та депутатського корпусу. До складу громади увійшли 14 сільських та селищних рад, що практично складає весь Семенівській район. Одна селищна рада приєдналася до сусідньої Холминської громади, а три інші поки що визначаються. З трьох кандидатів на посаду голови громади переміг діючий голова Семенівської райдержадміністрації Сергій Деденко. Він отримав 47% підтримки громадян.

На семінар зібралися новобрані депутати, представники діючої районної ради, сільські голови, які після першої сесії будуть виконувати обов’язки старост, представники комунальних підприємств. Тренінг проводили Ірина Кудрик, директорка Чернігівського ЦРМС, та Людмила Чабак, радниця з питань децентралізації.

Вони роз’яснювали питання організації та проведення першої сесії в громаді з новим головою та депутатським корпусом. Особливо багато приділяли питанням регламенту, організації діяльності ради та постійних депутатських комісій. Як формувати виконавчий комітету та структури виконавчих органів ради ОТГ. Більш детально тренерки зупинилися на питаннях реорганізації рад, кадрових питаннях, а також на правових аспектах процесу реорганізації органів місцевого самоврядування.

Директорка Чернігівського ЦРМС Ірина Кудрик зазначила: «Після виборів 29 жовтня у 14 об’єднаних територіальних громадах області мають працювати новообрані голови, депутатський корпус. Їх повноваження починаються не з моменту обрання, а відповідно до закону після проведення першої сесії. Це засідання є доволі складною процедурою, підготовка до нього потребує значних знань і серйозної взаємодії учасників процесу». За її  словами основне завдання тренінгів, які проводяться Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування за підтримки програми U-LEAD, дати максимум інформації новообраним депутатам та головам, щоб підготувати їх до ефективної роботи в нових умовах. А також запропонувати необхідний алгоритм.

У свою чергу голова новоствореної Семенівської ОТГ Сергій Деденко подякував гостям з Чернігова за проведений тренінг та пообіцяв застосовувати набуті знання у практичної роботі.

Тренінг для Семенівської громади – це один із серії заходів, які організовуються Чернігівським ЦРМС для об'єданих громад області.

Стельмах Оксана

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини