Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:36:33

Учні та студенти ПТУ, коледжів та технікумів готуються уперше здавати ЗНО. ВІДЕО

08.11.2017   11:44Агенцiя

Усі на рівних. У 2018 році державний іспит з української мови на отримання атестата про повну загальну середню освіту однаковий для усіх. Що випускники шкіл, що ПТУ, коледжів та технікумів, пройдуть через ЗНО. Дата проходження тесту з української вже відома.

24 травня 2018 року проходитиме зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, яке одночасно буде зараховуватись як державна підсумкова атестація на здобуття повної загальної середньої освіти. Уперше на рівні з одинадцятикласниками ЗНО з української здаватимуть і учні профтехучилищ та студенти вищів 1-го-2-го рівня акредитації (тобто коледжів та технікумів).

Підготовка так званих «передвищих» навчальних закладів до новацій триває. Іде роз’яснювальна робота і як серед директорів ПТУ, коледжів та технікумів, так і їхніх викладачів української мови.

Близько двох сотень студентів-другокурсників Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу у 2018 році вперше складатимуть державну підсумкову атестацію з української мови у формі ЗНО. До таких змін у закладі готувалися, каже виконуюча обов’язки директора Юлія Шакура.

Це вже не новина, що тест складається з двох частин – мови та літератури. Як державна підсумкова атестація будуть оцінюватися лише завдання, що стосуються предмету «Українська мова». Хто не збирається вступати до вишу у 18-му році, має право не давати відповіді на абсолютно усі завдання тестового зошита, але відповідно і отримає менше по 200-бальній шкалі. Результат ЗНО дійсний три роки.

Незакритим лишається питання де проходитиме тестування, як організувати під’їзд учнів. Збільшиться кількість учасників ЗНО з української мови та літератури, відповідно і більше потрібно пунктів тестування. За словами Лариси Сакаєвої, тепер  ПТУ, коледжі та технікуми області залучатимуть до мережі пунктів тестування. Але спочатку вивчать їхні можливості.
" frameborder="0" allowfullscreen>

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.