Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:23:26

Креативні польські проекти з відновлення територій презентували у Чернігові

25.10.2017   15:15Агенцiя

25 жовтня у Чернігові відбувається семінар на тему «Нові ідеї розвитку. Креативні польські органи місцевого самоврядування для українських громад – самоврядна сфера в публічній дипломатії».

Його організаторами виступив Чернігівський відокремлений підрозділ установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

В ході навчання учасники дізналися про нестандартні рішення та проекти, які підняли рівень сільських та міських території Польщі в 90-ті роки. А також про те, який шлях довелося пройти жителям цієї країни в часи децентралізації.

Наталія Зайцева, помічниця керівника Чернігівського відокремленного підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» зазначила: «Наші партнери з Товариства Лева зі Львова та  товариства «Терра-ХУМАНА» з Польщі будуть говорити про сучасну Польщу та про досвід цієї країни в напрямку прийняття креативних рішень та реалізації цікавих та нестандартних проектів».

Учасниками семінару стали представники об’єднаних територіальних громад Чернігівської області, громадські активісти та небайдужі громадяни. Всіх їх об’єднує бажання зробити так аби місцевість, де вони живуть та працюють процвітаючими та самодостатніми.

Польські експерти поділилися досвідом як можна відновлювати старі будівлі, занедбані території старих заводів, колишніх магазинів, цехів, тощо.  У Польщі дуже багато вже реалізовано таких прикладів, які не лише вдихнули нове життя у старі приміщення, а і стали модними та сучасними сучасними майданчиками, відкритими просторами. Наприклад, саме в рамках одного з таких проектів була створена Муніципальна публічна бібліотека в м. Лешно, або відновлена Ринкова площа у гміні Бжозів.

Особлива увагу під час навчання буде приділена написанню стратегій розвитку громад, адже серед експерти - фахівці в цьому напрямку.

«Це не перше навчання, яке організовується для представників громад чернігівський підрозділ «Центр розвитку місцевого самоврядування». Наші тренери вже проводили навчання з написання проектів. Тобто учасники вже мають певні теоретичні навички, а сьогодні хочемо поділитися практичною базою. На «живих» прикладах показати що можна зробити і сподіваємося ці історії успіху надихнуть наших учасників на створення проектів», -  зазначила Наталія Зайцева.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини