Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:38:58

Працівники місцевих центрів та адвокати пройшли навчання щодо захисту прав шукачів притулку та біженців

05.10.2017   11:40Агенцiя

5 жовтня відбувся тренінг «Захист прав шукачів притулку та біженців. Міжнародні стандарти та національні стандарти» для надавачів правової допомоги Чернігівської області.

На заході були присутні директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, заступник РЦ Олеся Пирковська, працівники місцевих центрів, адвокати, які співпрацюють з системою БВПД у Чернігівській області.

«Дуже рада сьогодні Вас всіх бачити на цьому заході. Такий захід дуже важливий для нашої області тому, що в Україні лише 3 пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства і саме на Чернігівщини один з них», - зазначила Ірина Протченко.

«У Чернігівській області практикою захисту прав шукачів притулку та біженців я займаюся не перший рік і розумію наскільки ці люди потребують саме Вашої допомоги, як надавачів правової допомоги», - зазначив організатор заходу, представник громадської організації Чернігівський громадський комітет захисту прав людини Тухан Едієв.

Тренерами заходу були адвокати БФ «Право та захист» Остап Тимчій та Дмитро Богдан, які розповіли присутнім: процедуру визначення статусу біженця за Конвенцією про статус біженців 1951 року та Закон України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту»; оскарження рішень ДМС України про відмову у прийнятті заяви шукача притулку (ст 5 Закону), оформленні документи для її розгляду (ст.8 Закону), у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту; вступ до проблеми без громадянства.

По завершенню заходу всі присутні отримала сертифікати про проходження навчання щодо правової допомоги таким категоріям населення.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.