Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:41:10

У Чернігові розпочав роботу Українсько-Азербайджанський культурно-освітній центр

22.09.2017   09:24Агенцiя

На урочистий захід завітали перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, проректор з наукової роботи Бакинського слов'янського університету Рафік Новрузов, голова Апеляційного суду Чернігівської області Садіг Тагієв, представник азербайджанської діаспори в м. Чернігові Тофік Зейналов, викладачі університету.

Відкриття Центру ініційовано з метою зміцнення та розвитку освітніх, наукових та суспільно-культурних зв'язків університету з установами Азербайджану; розвитку міжкультурних відносин між студентами з Азербайджану та України; розширення контингенту азербайджанських студентів в Університеті, сприяння їх адаптації та формування комфортного культурно-освітнього середовища; підвищення культурно-освітнього рівня студентської молоді, співробітників та науково-педагогічних працівників університету; впровадження українсько-азербайджанських спільних програм, проектів та заходів.

Проректор Бакинського слов'янського університету Рафік Новрузов та перший заступник голови обласної ради, голова наглядової ради ЧНТУ Валентин Мельничук урочисто перерізали червону стрічку та відкрили Українсько-Азербайджанський культурно-освітній центр.

Ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет представив гостей свята та відзначив, що така подія для Чернігова і вищого навчального закладу, зокрема, має велике міжнародне значення. Він наголосив, що ініціатором відкриття Центру був саме голова наглядової ради ЧНТУ Валентин Мельничук.

Перший заступник голови обласної ради привітав присутніх з відкриттям Українсько-Азербайджанського культурно-освітнього центру. Валентин Мельничук зазначив, що завдяки активній діяльності ректора технологічного університету навчальний заклад розвивається, яскравим свідченням того є сьогоднішнє відкриття Центру. Керівник висловив сподівання, що ця подія сприятиме поглибленню дружби двох народів та подальшому розвитку культурно-освітніх відносин.

Рафік Новрузов, в свою чергу, подякував за ініціативу створення культурно-освітнього центру при Чернігівському національному технологічному університеті. Він відмітив, що сьогодні такі центри функціонують у Полтаві та Києві, а відтепер і в Чернігові.

Також сторони обмінялися подарунками та підписали Договір про співпрацю між Чернігівським національним технологічним університетом та Бакинським слов'янським університетом.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини