Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:36:58

Громада і влада Кіптівської ОТГ створюють нові правила бюджетного процесу

20.09.2017   10:30

Представники влади і громади Кіптівської ОТГ обговорили переваги прийняття Бюджетного регламенту на інформаційній зустрічі, яка відбулась 19 вересня в селі Кіпті.

Для того аби громадськість і депутати могли брати участь у коригуванні бюджету, а в ідеалі у формуванні проекту бюджету має бути відповідний механізм, інструмент – тобто правила - як, коли, яким саме чином можна подати свої пропозиції – які потім ввійдуть (чи не ввійдуть) до проекту бюджету. Таким інструментом є Бюджетний регламент.

Олександр Підгорний, експерт проекту, пояснив учасникам заходу що таке Бюджетний регламент та які переваги його прийняття як для громади, так і для депутатів.

Зокрема, 1) члени територіальної громади можуть приймати участь у процесах підготовки та ухвалення управлінських рішень, надавати свої пропозиції; 2) нормативно закріплюється механізм контролю будь-якого етапу бюджетного процесу з боку громади; 3) конкретизуються взаємовідносини між учасниками бюджетного процесу, які в Бюджетному кодексі були б надлишковими, оскільки є специфічними і не універсальними.

Експерт проекту Віктор Бистров розповів, що головне завдання Бюджетного регламенту - деталізувати та конкретизувати загальні норми закону, адаптуючи їх саме до потреб і особливостей населеного пункту.

Обговорюючи можливості прийняття Бюджетного регламенту радою, учасники заходу запропонували не обмежуватись лише моніторингом самого бюджету, а окремий акцент також робити на просвітницький роботі.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.