Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:09:09

Презумпція талановитості дитини – головний меседж педагогічної серпневої конференції

22.08.2017   14:25Агенцiя

Обговорити Новий Державний стандарт початкової загальної освіти «Нової української школи» зібралися 21 серпня вчителі, методисти, науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів з усієї області на традиційній серпневій конференції.

За словами начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Миколи Конопацького, цьогоріч захід проходить у новому форматі – відбувається декілька зустрічей за різними напрямами. Так, у цей же день у Ніжині відбулася конференція із суспільно-гуманітарних наук. До її роботи долучився і Ніжинський міський голова Анатолій Лінник.

Також у Чернігові стартував триденний тренінг «Інклюзивний простір. Практичні кроки».

22 серпня, у Ріпках відбувається зустріч педагогів природничо-математичного напряму. Підбиття ж підсумків усіх заходів відбудеться 28 серпня на заключному засіданні.

Ще одна новація цьогорічної серпневої конференції – спільна робота фахівців усіх рівнів освіти: від учителів початкової школи до наукових співробітників вищих навчальних закладів.

Серед основних питань зустрічі – практичне втілення проекту нового Державного стандарту початкової освіти в області, створення сучасного навчального середовища, підготовка вчителя в умовах реалізації новітніх стандартів тощо.

– Новий Держстандарт початкової загальної освіти — це старт реформи Нової української школи. Починаючи з 1-го вересня 2018 року всі першокласники будуть навчатися по-новому. Цьогоріч у нашій області працюватиме 4 пілотні школи (по одній у Чернігові, Прилуках, Ніжині та Ріпках), які вже набрали 8 класів для апробації нових стандартів, – зазначив Микола Конопацький.

Директор школи №25 м. Чернігова Наталія Кириленко розказала, що пілотні класи їхньої школи вже чекають на школярів. Організовано освітній простір – у класі нові парти-трансформери, зручні шафи, є ігровий куточок, де дитина зможе усамітнитися, коли в неї буде така потреба, нова інтерактивна дошка, до 1-го вересня з’явиться швидкісний інтернет. Наталія Кириленко зауважила: в класі 30 учнів, але бажаючих було значно більше. Серед новацій: знання подаватимуться цілісно з усіх предметів для формування у дитини єдиної картини світу та матимуть практичний характер. Навчання проходитиме в ігровій та руховій формах. Також цікаво, що 20% навчального часу вчитель зможе використовувати на власний розсуд, що дасть змогу педагогу творчо підійти до процесу навчання.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.