Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:26:18

Зустріч міського голови з директорами шкіл міста: завершення навчального року, проведення ремонтів та підготовка до 1 вересня

07.06.2017   17:36

6 червня Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів робочу зустріч з директорами загальноосвітніх навчальних закладів міста.6 червня Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів робочу зустріч з директорами загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Серед порушених міським головою питань переважна більшість стосувалася завершення навчального року, здійснення капітальних та поточних ремонтів, надання школам належного естетичного вигляду та підготовки їх до 1 вересня.

Міський голова вкотре нагадав директорам про те, що треба припинити практику збору батьківських коштів на ремонти шкіл і поставити крапку у цьому питанні. «Ми знайдемо кошти у міському бюджеті, робіть заявки на проведення необхідних поточних та капітальних робіт», - сказав він. 

Владислав Атрошенко наголосив, що в першу чергу місто має зосередити бюджетні кошти на капітальних ремонтах, яких найбільше потребують будівлі шкіл, зокрема, ремонтах покрівель. Цього року заплановані ремонти 12 покрівель шкіл та дитячих дошкільних закладів міста. При міській раді працюватиме комісія, яка перевірятиме відповідність проведених ремонтних робіт вимогам ДБН.

Міський голова також повідомив, що Програма енергозбереження діє, втім відразу всі школи та дитячі садочки охопити неможливо, тому визначаються пріоритетність та доцільність виконання робіт.

Окрім того, місто виділятиме бюджетні кошти на розвиток матеріально-технічної бази шкіл, зокрема, на необхідне сучасне навчально-технічне обладнання кабінетів фізики, хімії, іноземних мов та ін. «До серпневої педагогічної конференції ми маємо остаточно визначитись щодо необхідного розподілу коштів по школах»,- сказав міський голова. 

Владислав Атрошенко також торкнувся питання щодо конфліктної ситуації навколо школи № 32, але без конкретних висновків, а охарактеризувавши подібні ситуації загалом. Він сказав, що реакція на критику в ЗМІ все-таки має бути і вона має бути у публічній площині. Якщо оприлюднені якась помилка або наклеп, то треба заявити публічно про їх неправдивість. Можливо, оприлюднена інформація застаріла і зараз стан речей або погляди в людини вже інші – про це теж треба заявити публічно.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини