Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:56:54

Виїзне засідання колегії Міністерства молоді та спорту України відбулося в Чернігові

02.06.2017   09:55Агенцiя

У перший день червня Чернігівщину відвідала потужна делегація представників Міністерства молоді та спорту України на чолі з керівником відомства Ігорем Ждановим.

Розпочалось перебування офіційної делегації з відвідування Чернігівського кіно-культурного мистецького центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді, огляду його тематичних експозицій.

Основною метою візиту посадовців стало проведення в обласному центрі виїзного засідання колегії центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у молодіжній сфері, сферах фізичної культури і спорту, національно-патріотичного виховання.

До участі в заході долучилися голова обласної ради Ігор Вдовенко, очільник облдержадміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович, народні депутати України Сергій Березенко та Анна Романова, Надзвичайний і Поважний посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, керівники профільних структурних підрозділів ОДА, представники громадських об'єднань.

Розпочалося засідання врученням державних нагород та відзнак профільного Міністерства. Серед нагороджених голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять предстоятеля Української греко-католицької церкви Любомира Гузара.

Першим члени колегії розглянули питання реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації влади, яка більш чи менш інтенсивно проводиться в усіх регіонах України.

На переконання Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, жодні позитивні зміни у державі не можливі без участі молоді. Тож для її успішної самореалізації необхідно створити якнайсприятливіші умови. По-перше, не заважати їй, по-друге, створити продуктивний простір для розвитку та підтримки молодіжних ініціатив.

Звертаючись до учасників колегії, Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов підкреслив, що від того, наскільки ефективно органи місцевого самоврядування та об'єднані територіальні громади скористаються новими повноваженнями та можливостями для розвитку, які дає децентралізація, залежить успіх всієї України.

Виступаючий висловив переконання, що найкраща інвестиція сьогодні – це інвестиція у людський капітал, молоде покоління.

– Для мене, як міністра відповідального за державну молодіжну політику, є цілком очевидним, що жодні позитивні зміни на рівні країни та громади неможливі без активної участі молоді, – наголосив Ігор Жданов.

Про це мають подбати й у новостворених об’єднаних територіальних громадах, де потрібно буде забезпечити роботу структурного підрозділу чи фахівця з питань молодіжної політики.
Щоб забезпечити наявність всіх вказаних складових, Мінмолодьспорт спільно з громадськими організаціями та міжнародними інституціями реалізує низку проектів.

Так, навчальна програма «Молодіжний працівник» спрямована на підвищення професійного рівня підготовки службовців та представників ГО, які працюють з молоддю. Понад сто тренерів з усієї держави вже пройшли таке навчання.

Проект «Розвиток молодіжних центрів України» підтримують створення й розвиток молодіжного простору на базі бібліотек, підліткових клубів, центрів юнацтва, краєзнавства і туризму тощо.

Банки молодіжних ідей та ініціатив, а також проект «Молодіжна столиця України» допомагають молодим людям долучитися до формування й реалізації державної молодіжної політики на місцевому рівні.

Колегія Міністерства підтримала всі ці проекти й зобов’язалася сприяти розбудові єдиного молодіжного простору на регіональному, субрегіональному, локальному рівнях.


Якісний розвиток молодіжної політики, зазначалося у доповіді заступника Міністра Олександра Яреми, залежить (у тому числі й на рівні громад) від кількох факторів: кадрового забезпечення, розвитку молодіжної інфраструктури, належного фінансування молодіжної роботи та залучення молоді до процесу ухвалення рішень.

Олександр Ярема повідомив, що зараз в нашій державі вже існує багато успішних практик створення та функціонування молодіжних центрів у різних населених пунктах, зокрема Верховині, Доброславі, Дніпрі, Запоріжжі, Краматорську, Кропивницькому тощо.

Мінмолодьспорт утворив Робочу групу з розвитку мережі молодіжних центрів в Україні, діяльність якої спрямована на опрацювання питань щодо створення доступної молодіжної інфраструктури. Проведено 9 всеукраїнських семінарів щодо розвитку молодіжних центрів та просторів для молоді на базі бібліотечних закладів, підліткових клубів, центрів юнацтва та осередків краєзнавства і туризму. Триває громадське обговорення проекту Типового положення про молодіжні центри, розробленого відповідно до стандартів Ради Європи. Разом з тим наголошувалось, що національну мережу молодіжних центрів можна створити лише спільними зусиллями влади усіх рівнів і громадськості.

До обговорення порушених питань долучилися член правління Асоціації ОТГ Ігор Абрамюк, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович, народні депутати України Сергій Березенко та Анна Романова, молодіжні лідери.

Надзвичайний і Поважний посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс та заступник директора Департаменту у справах молоді при Міністерстві соціального захисту та праці Литовської Республіки Йозас Мельджукас ознайомили з реалізацією молодіжної політики в Литві, яка базується на державно-приватному партнерстві.

З практичними аспектами впровадження національно-патріотичного виховання на регіональному рівні учасників колегії ознайомив начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністрства молоді та спорту України Микола Ляхович. Заслухавши та обговоривши інформацію, колегія ухвалила відповідне рішення, в якому рекомендовано сформувати робочі групи для написання місцевих програм національно-патріотичного виховання, спільно з представниками громадських організацій розробити календарний план заходів на 2018 рік. Крім того, важлива підтримка проектів, які сприяють залученню молоді до краєзнавчої та архівної пошукової роботи з метою дослідження боротьби за державну незалежність України і масштабів злочинів тоталітарної системи.

Під час колегії було апробовано проект U-Report, за допомогою якого проводилося опитування учасників засідання через безкоштовні SMS повідомлення стосовно актуальних тем молодіжної політики. Ця технологія збору даних впроваджується в Україні ЮНІСЕФ і дозволяє дізнатись думку молоді щодо важливих суспільних питань.

Завершилося засідання прес-брифінгом, під час якого Ігор Жданов відповів на запитання журналістів.

Після цього посадовці вшанували пам'ять чернігівських воїнів та патріотів, поклавши квіти до Стели Героїв Небесної Сотні та Меморіальної стели чернігівцям, загиблим у зоні проведення антитерористичної операції.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини