Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:04:10

Власне житло – це фортеця, особливо якщо власник знає, як правильно її укріплювати

19.05.2017   12:45Агенцiя

Те, як зберігати ресурси та залучати для цього додаткове фінансування, обговорювали 18 травня під час інформаційної зустрічі «Програми підтримки енергоефективності», який провела Громадянська мережа ОПОРА.

Працівники Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, представники органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій об’єднав сільських голів об’єднаних територіальних громад виявили бажання дізнатися більше про аспекти енергоефективності.

«Термомодернізація – один з інструментів, який надає можливості для економії та покращення умов проживання жителям багатоквартирних будинків. Будинки, в яких створені ОСББ, можуть скористатися програмою державної підтримки населення, що передбачає відшкодування суми кредиту на енергоефективні заходи.
Для придбання енергоефективних матеріалів та обладнання держава компенсує об’єднанням співвласників 40% тіла кредиту, а будинкам, у яких є отримувачі субсидій, – до 70%. Окрім того, є можливість залучити грантові кошти, спрямовані на підтримку енергоефективних заходів», – розповіла місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Скористатися державною програмою доволі просто. Необхідно визначитися з тим, які енергоефективні заходи проводити, та підготувати пакет документів. Обирати можна між трьома акредитованими банками: Ощадбанком, Укргазбанком та Укрексімбанком. Правильна реалізація енергоефективних заходів дозволяє знизити суми у платіжках за рахунок економії ресурсів.

Для детальнішого ознайомлення з можливостями для співвласників житла учасники зустрічі отримали інформаційні постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини