Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:28:16

Рятувальниками обговорені питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки оздоровчих та загальноосвітніх закладів

15.05.2017   08:02Агенцiя

Стан організації оздоровлення і відпочинку дітей та учнівської молоді у 2017 році розглянуто 12 травня під час розширеного засідання обласної міжвідомчої комісії.

В ході заходу під керівництвом заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Наталії Романової, за участі заступника начальника Управління ДСНС в області із запобігання надзвичайним ситуаціям підполковника служби цивільного захисту Романа Цушка, а також керівників зацікавлених обласних організацій і відомств, розглянуті проблемні питання цьогорічної оздоровчої кампанії дітей.

"Завдяки комплексу заходів, проведених Управлінням Держслужби України з надзвичайних ситуацій спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту, управліннями освіти і науки та охорони здоров’я облдержадміністрації в минулому році на об’єктах дитячих закладів оздоровлення пожеж та надзвичайних подій не допущено. Незважаючи на те, що керівниками оздоровчих закладів вживаються певні заходи, приведення об'єктів в належний протипожежний стан знаходиться на низькому рівні.

Відсутність належного фінансування призводить до того, що системи оповіщення людей про пожежу, установки автоматичної пожежної сигналізації, пристрої блискавкозахисту знаходяться у непрацездатному стані, електрообладнання не перевірено на відповідність нормам безпечної експлуатації, дерев'яні конструкції будівель не оброблені вогнезахисним розчином, територія і споруди не забезпечені нормативною кількістю вогнегасників та засобів пожежогасіння, шляхи евакуації й протипожежне водопостачання не відповідають вимогам нормативних актів.

Крім того, пляжі оздоровчих закладів не відповідають вимогам "Правил охорони життя людей на водних об’єктах", що, в свою чергу, ставить під загрозу життя і здоров'я дітей під час відпочинку. Тож необхідно в найкоротші терміни усунути наявні порушення, що в свою чергу дозволить більш якісно підготувати заклади до роботи в поточному році та забезпечити безпечний відпочинок наших дітей", - зазначив у своєму виступі Роман Цушко.

Підводячи підсумки роботи обласної міжвідомчої комісії, Наталія Романова визначила ряд завдань щодо покращення роботи.

Також напередодні фахівці обласного Управління ДСНС з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів, а також спеціалістами з питань охорони праці та техніки безпеки провели семінар, під час якого розглянуті питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти, а також організації й проведення серед дітей прпофілактично-роз’яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності.

Під час цих заходів співробітниками ДСНС були надані змістовні відповіді на запитання, які виникли в ході їх проведення.


У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.