Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:00:40

Кольорові мрії наших дітей

15.04.2017   13:11

13 квітня у Ніжинському міському будинку дітей та юнацтва відбулось урочисте нагородження переможців міського конкурсу дитячого малюнку «Моя мрія», організованого Ніжинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за ініціативи й спонсорської підтримки Асоціації Іспанії в Україні «Іди з нами».

Участь у конкурсі взяли 115 дітей віком від шести до чотирнадцяти років. А найкращі роботи визначались безпосередньо трьома представниками Асоціації, які  приїхали до Ніжина в день проведення заходу.

Переможницею у першій віковій категорії, від 6 до 8 років, стала учениця Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 14  Марія Скрипка,  яка над усе мріє про красу й чистоту рідної землі – її неба, полів та річок. За свій малюнок Марійка отримала від іспанських гостей обіцяну премію – рюкзак із комплектом шкільного приладдя, який приїхав із сонячної Іспанії.

Мрії про злагоду в Україні, щасливе повернення її захисників до своїх домівок, коханих жінок та мирного життя, прагнення затишку   й благополуччя в українських родинах втілила у своїй роботі вже відома ніжинцям  юна художниця Анастасія Майорова, учениця Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 9 та Школи мистецтв. Вона отримала велосипед – премію за кращий малюнок у другій віковій категорії, від 9 до 11 років.

Дівчинку з Донецьку, Поліну Юхно, яка тепер навчається в Ніжинській гімназії № 3, відзначили в третій віковій категорії, від 12 до 14 років. Поліна знайшла в Ніжині нових друзів, звикла до нової школи та, як і всі діти Донбасу, мріє про мирне, щасливе життя. За оригінальну і змістовну художню роботу їй подарували планшет.

Старання решти конкурсантів були відзначені заохочувальними  призами – кольоровими  іспанськими бейсболками.

Творчі дитячі колективи будинку дітей та юнацтва  привітали учасників конкурсу і їхніх уболівальників яскравою концертною програмою, а юні артисти  отримали від іспанських гостей солодкі гостинці.

Веселими репризами розважив дітвору іспанський клоун Даніо, ще й порадував глядачів та виконавців експромт-міні-концертом оркестру кольорових дзвіночків, запросивши на сцену бажаючих хлопчиків і дівчаток.Організатори та ініціатори конкурсу побажали маленьким митцям мирного неба, натхненної творчої праці та здійснення всіх  їхніх найзаповітніших мрій. 

Представники Іспанії в Україні «Іди з нами» взяли із собою всі конкурсні роботи й висловили наміри подальшої співпраці з центром соціальних служб щодо всебічної підтримки українських дітей.

 
О. Гребеннікова, фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини