Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:50:34

Вчителі – в авангарді реформ і заслуговують гідної оплати праці

18.01.2017   08:34Агенцiя

На цьому в Чернігові наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Урядовець супроводжувала Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана під час робочого візиту. У рамках поїздки вона зустрілася з освітянами Чернігівщини.

У заході, який відбувся в будинку засідань обласної ради, взяли участь народний депутат України Олександр Кодола, в.о. директора Інституту модернізації змісту освіти Володимир Ткаченко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.

Лілія Гриневич розповіла учасникам зустрічі про основні вектори реформування галузі, впровадження 12-річної навчальної системи, нові методи викладання і подачі матеріалу, перспективи професійно-технічної освіти та наголосила, що запропоновані зміни покликані розвантажити навчальні програми, осучаснити процес навчання із користю для дітей.

За словами урядовця, вчителі – основні провідники реформ і заслуговують гідної оплати праці. Тому важливо законодавчо зафіксувати підвищення соціального статусу. Міністр роз'яснила процедуру підвищення заробітних плат і поетапне просування по тарифній сітці.

У ході діалогу, що відбувся у форматі «відкритий мікрофон», мова йшла про оновлений зміст навчальних програм загальноосвітньої школи. Зокрема, торкнулися змін в початковій школі, які дозволяють дітям не втрачати інтерес до навчання, але здобувати компетентність і досягти тих результатів, які необхідно мати після закінчення початкових класів, а згодом стати конкурентоспроможними. Лілія Гриневич цікавилася, чи надійшла в область Хрестоматія сучасної дитячої літератури для 1-4 класів, до якої включені твори українських авторів, які активно пишуть і чиї книжки нині добре продаються в книгарнях.

Серед актуальних питань, які порушили освітяни області, - розробка заходів щодо впровадження концепції нової школи, закупівля обладнання для шкільних кабінетів хімії та фізики, охоплення підростаючого покоління позашкільною освітою, сертифікація вчителів, яка, за словами Міністра, буде добровільною, а нинішній рік - роком розробки й апробації сертифікації.

Освітяни краю цікавилися розподілом освітніх субвенцій, інтеграцією шкільних предметів та синхронізацією навчальних програм.

Педагогічні працівники Придесення мали можливість поставити низку інших запитання, на які Лілія Гриневич надала вичерпні відповіді.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини