Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:13:19

Молодь "ЗА" Конституцію

12.11.2016   13:06Агенцiя

Студенти Чернігівського національного технологічного університету виявилися добре обізнаними у питанні ролі Конституції у житті людини та своїх прав та обов’язків, передбачених Основним Законом Держави.

11 листопада в Чернігівській області було розпочато серію заходів, організованих Міжнародним  центром  перспективних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках  проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України».

Першу публічну лекцію на тему «Суть Конституції та її роль в повсякденному житті» для студентів   обліково-економічного факультету ЧНТУ прочитала Голова правління громадської організації «Жменя», депутат Чернігівської міської ради Регіна Гусак.

Учасники заходу ознайомились з особливостями Основного Закону, його основними функціями, а завдяки інформативним відеороликам дізналися про те, як правильно побудувати конституційний процес і створити Конституцію. Ще одією ціуавинкою, була колективна робота, направлена на активізацію молоді. Під час роботи в групах та презентації результатів цієї роботи студенти жваво  обговорювали права людини, визначених  основним державним документом, органи влади, до яких варто звертатись у разі їх порушень, а також обов’язки громадянина країни.
 
Захід був спрямований на підвищення рівня політичної соціалізації молодого покоління, ефективного донесення до молоді знань про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного в конституційному процесі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини