Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:09:58

Депутати проголосували за необхідність будівництва нових шкіл та дитсадків у Чернігові

31.10.2016   08:38

Під час 12-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання депутати схвалили необхідність будівництва дитячих садків та шкіл у різних районах міста Чернігова.

Зокрема, йшлося про будівництво дитячого садочка та школи в районі Бобровиця.

Начальник управління освіти Василь Білогура проінформував присутніх, що у мікрорайоні Бобровиця на обліку знаходиться 1089 дітей, зокрема: 399  - дошкільного віку та 690 - шкільного віку. З них тільки 202 дитини вчиться у школі № 23, тобто майже половина всіх дітей Бобровиці вимушена їздити до загальноосвітніх навчальних закладів в інші райони міста.

Як повідомлялося раніше, 13 жовтня в Чернігові відбулися громадські слухання на тему «Доцільність будівництва дитячого садочка та школи в мікрорайоні Бобровиця», які підтримали необхідність будівництва нової школи та дитячого садочка в мікрорайоні Бобровиця, адже школа № 23 стара та не відповідає вимогам сучасного освітнього процесу, а дитсадка взагалі немає.

Василь Білогура зазначив, що у проекті міського бюджету на наступний рік будуть передбачені  кошти для проектно-кошторисної документації на будівництво школи та дитячого садка в цьому районі міста.

Разом з тим, при обговоренні питання депутати внесли пропозицію включити у проект рішення й інші райони, де також існує нагальна потреба у загальноосвітніх навчальних закладах – школах та дитсадках. У тому числі мова йшла про райони Масанів, Шерстянку, ЗАЗ.

Міський голова Владислав Атрошенко при цьому підкреслив, що необхідно заздалегідь готувати проектно-кошторисну документацію на всі потрібні місту об'єкти. Це дозволить швидко діяти в усіх тих випадках, коли з'являється можливість залучити для якогось із них кошти за тою чи іншою державною програмою.

-  У нас є доволі потужне представництво чернігівських депутатів у Верховній Раді, проте ми маємо йти на крок вперед і мати на руках всі необхідні проекти, а пріоритетність районів визначатиметься пізніше, - сказав він.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини