Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:55:29

Відбулася прес-конференція щодо навчальної поїздки в Латвію аграріїв Чернігівщини

19.10.2016   07:56Агенцiя

З 3 по 8 жовтня в рамках реалізації Латвійсько-українського проекту „Підвищення потенціалу малих і середніх молочних ферм Чернігівської області для досягнення стандартів якості ЄС” відбувся навчальний тур делегації Чернігівської області до Латвії.

До складу делегації увійшли представники фермерських господарств, органів виконавчої влади та громадських організацій. В ході навчального туру його учасники мали змогу ознайомитися з роботою фермерських господарств, кооперативів, молокопереробних підприємств, продовольчо-ветеринарної служби, Центру сільськогосподарських даних. Крім того, відбулася зустріч української делегації з Міністром землеробства Латвійської республіки Янісом Дуклавсом.

Також, значна увага була приділена роботі Латвійського центру сільських консультацій та освіти, який є основним бенефіціаром проекту, організував програму і супроводжував учасників навчального туру. Місією Центру є надання сільським підприємцям, організаціям та мешканцям консультацій, послуг з планування галузевих виробничих процесів, бухгалтерського обліку та бізнесу, а також здійснення досліджень, навчання та інформування. 

Важливою подією в ході візиту стало підписання угоди про співпрацю між Латвійським центром сільських консультацій та освіти, Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації та громадською організацією „Центр підтримки розвитку громад”.

За результатами навчання учасники отримали сертифікати та намітили подальші кроки в реалізації проекту.

Варто зазначити, що в планах проекту, окрім навчального туру, який вже відбувся,  також є:
•    Візит провідних експертів Латвійського Центру сільських консультацій та освіти в Україну, проведення практичних семінарів на 4 молочних фермах Чернігівської області;
•    Розробка практичного посібника для консультантів і селян "Виробництво молока у відповідності до стандартів якості ЄС»;
•    Проведення конференції щодо реалізації даного проекту та аналізу результатів;
•    Підготовка відеоматеріалу, який буде у вільному доступі в мережі Інтернет.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини