Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:49:30

Нововведення у роботі Академії Державної пенітенціарної служби. ВІДЕО

14.09.2016   08:06Агенцiя

Новий навчальний рік Академія Державної пенітенціарної служби розпочинає зі змінами.

Зокрема, вже набрали студентів на нові напрями підготовки – правовий та психологічний. Планів на навчальний рік 2016/2017 року чимало – відкриття військової кафедри, курсів підвищення кваліфікації, водійських курсів. Про те, як Академія у новому навчальному році буде розширювати свою діяльність, керівник Олексій Тогочинський розповів на брифінгу.

Станом на вересень 2016-го в Академії Державної пенітенціарної служби навчається 1323 чоловік, з них майже вісім сотень – на державному замовленні.

У новому навчальному році перелік спеціальностей академії поповнився новими напрямами підготовки. На нову спеціальність «право» на бакалаврат набрали 279 студентів, а на магістратуру – 169. Планують відкрити нову кафедру практичних правових наук.

Реабілітація, а не деградація — основна ідея реформування Державної пенітенціарної служби. Тож в академії вперше почали готувати офіцерів-психологів нового покоління. Хоч напрям підготовки і перспективний, наразі на бакалаврат з психології набралося лише 15 студентів.

У планах також — акредитація нового напрямку підготовки «Правоохоронна діяльність». Також згодом обіцяють відкрити в академії аспірантуру та організувати курси підвищення кваліфікації оперативних працівників місць виконання покарань та слідчих ізоляторів. Ще одне з майбутніх нововведень — створення військової кафедри. Керівництво Академії планує також відкриття водійських курсів — для можливості отримання курсантами та студентами водійських посвідчень.

Серед господарських планів — нарешті ввести в дію для здійснення освітньої діяльності приміщення готелю «Брянськ». Та з цим поки є проблеми. Адже після того, як права на це приміщення були передані академії, попередній власник досі звідти «не виселився».

    

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини