Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:53:16

Публічні закупівлі: від теорії до практики

14.09.2016   07:49Агенцiя

Тематичний семінар для фахівців у сфері публічних закупівель розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Під час навчання, що проходитиме з 13 до 16 вересня, висвітлюватиметься низка теоретичних та практичних аспектів здійснення публічних закупівель.

Зокрема, це особливості нормативно-правової бази публічних закупівель в Україні (Закон України «Про публічні закупівлі»); основні положення, сфера застосування термінологія, відмінності нового закону та інші нормативно-правові акти.

Говоритиметься про функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Далі розглядатиметься порядок функціонування електронної системи закупівель; акредитація електронних майданчиків, типи замовників; порядок реєстрації замовників та учасників. Водночас увага слухачів звертатиметься на порядок здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro та особливості електронного аукціону.

Спеціалісти ознайомляться з особливостями планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього). Водночас йтиметься про визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; державний класифікатор ДК 016:2010 та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Фахівці у сфері закупівель дізнаються про повноваження та функції тендерного комітету, уповноваженої особи; порядок організації, проведення процедури відкритих торгів, переговорної процедури закупівлі та порядок проведення закупівель за рамковими угодами.  Також висвітлюватимуться вимоги до змісту тендерної документації; кваліфікаційні вимоги до учасників торгів та умови забезпечення пропозиції. Окрема увага приділятиметься питанням контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель.

Програмою навчання передбачено проведення серії практикумів, під час яких фахівці вчитимуться проводити допорогові закупівлі з використанням системи Prozorro; процедури відкритих торгів; переговорні процедури закупівлі за новим Законом та складатимуть тендерну документацію відповідно до вимог щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.