Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:02:15

Для активістів місцевих громад: "Права людини на рівні місцевої громади"

26.08.2016   12:55Агенцiя

Оголошується конкурс для активістів місцевих громад на участь в освітньому семінарі.

Українська Гельсінська спілка з прав людини за сприяння Фонду Чарльза Стюарта Мотта (Charles Stewart Mott Foundation) спільно з Освітнім домом прав людини в Чернігові за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED) у рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» оголошує конкурс на участь у семінарі «Права людини на рівні місцевої громади», що пройде 21-25 вересня 2016 року в Освітньому домі прав людини в Чернігові.

До участі запрошуються представники локальних неурядових організацій, юристи, журналісти місцевих медіа та працівники органів місцевої влади. Відбір буде здійснюватися індивідуально. Але пріоритет надаватиметься організованим командам, які представляють різні цільові групи програми.

Під час семінару учасники зможуть поглибити свої знання щодо філософії, еволюції, основних понять прав людини, ознайомитися із застосуванням стандартів і механізмів захисту прав людини у відстоюванні громадських інтересів, дізнаються більше про місцеві демократичні процедури у захисті громадських інтересів. Основний акцент під час навчання буде зроблено на співвідношенні розвитку місцевої громади, прав людини та громадянського суспільства.

Після закінчення семінару найбільш мотивовані учасники зможуть долучитися до подальших активностей у межах проекту, серед яких участь у тренінговій програмі з основ моніторингу, адвокасі та менеджменту проектів, що буде складатись з двох сесій (у жовтні 2016 та січні 2017) з можливістю подальшої участі у національній кампанії з апробації інструментів моніторингу дотримання прав людини на місцевому рівні.

В ході освітніх заходів проекту учасники матимуть змогу:

- повчитись та отримати досвід відомих українських правозахисників та інших фахівців у своїх сферах;
- отримати знання основних механізмів участі локальної громади в процесі ухвалення рішення на локальному рівні, а також навички користування ними;
- набути компетенцій з написання та управління проектами;
- дізнатись про те, як захищати публічні інтереси та залучати до цього громаду.

Окрім того, для команд, які успішно пройдуть повний цикл навчання та візьмуть участь у процесі апробації інструментів моніторингу, буде надана можливість отримати фінансову підтримку для реалізації розроблених під час тренінгів проектів та ініціатив. Орієнтовний обсяг фінансової підтримки однієї ініціативи – 1500 доларів США.

Семінар «Права людини на рівні місцевої громади» є першим заходом проекту «Права людини та місцева демократія в умовах гуманітарної кризи в Україні», спрямованого на активізацію і підвищення потенціалу місцевих громад для впливу на локальні центри ухвалення рішень задля вирішення проблем з дотриманням прав людини в умовах гуманітарної кризи.

Проект буде складатися з декількох етапів:

1. Семінар «Права людини на рівні місцевої громади», 21-25 вересня 2016, Освітній дім прав людини в Чернігові. Участь візьме близько 40 осіб з усіх регіонів України.
2. Тренінг “Інструменти захисту прав людини в умовах гуманітарної кризи в Україні”, друга половина жовтня, 5-денний тренінг, Освітній дім прав людини в Чернігові. Участь у цьому заході зможуть взяти лише учасники попереднього семінару, які виконали практичне самостійне завдання. Орієнтовна кількість учасників 22 людини.
3. Апробація інструментів моніторингу дотримання прав людини “Паспорт регіону”, який спільно розробляється УГСПЛ та Уповноваженим ВР з прав людини (орієнтовно листопад – грудень 2016).
4. Два триденних тренінга від українських та міжнародних експертів щодо написання проектів, адвокаційної діяльності та інструментів моніторинг (орієнтовно – січень та квітень 2017 ).
5. Розробка та реалізація власної ініціативи/проекту, спрямованого на захист прав людини в умовах гуманітарної кризи.
6. Форум громадських організацій та ініціатив (орієнтовно травень 2017) .

Участь територіальної громади та осіб, які її представляють, в ухваленні рішень на місцевому рівні та моніторингу діяльності місцевої влади є однією із запорук демократичних реформ, які зараз відбуваються в Україні. Це, зокрема, пов’язано з наданням більш широких повноважень територіальним громадам завдяки децентралізації влади.

Проект спрямовано на активізацію і підвищення потенціалу місцевих громад для ефективного використання процедур впливу на вирішення проблем, які представляють суспільний інтерес на місцевому рівні.

Для участі у відборі у семінарі «Права людини на рівні місцевої громади» Вам необхідно не пізніше 10 вересня заповнити реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://edu.helsinki.org.ua/zajavka/ (обов’язково поставте галочку навпроти назви школи вгорі сторінки). Зверніть увагу: для отримання доступу до форми заявки необхідно спочатку зареєструватися на сайті http://edu.helsinki.org.ua/user/register та дочекатись підтвердження реєстрації вашої кандидатури на вказану вами адресу електронної пошти.

УВАГА! Якщо ви представляєте команду 3-4 особи від різних цільових груп проекту, відправте листа на rozumiemopravaludyny@gmail.com, де будуть перераховані всі учасники вашої групи. Організатори врахують це при здійсненні відбору.
Звертаємо Вашу увагу, що кандидатура вважається зареєстрованою, а інформація прийнятою до участі у конкурсі, якщо протягом 3-х днів Ви отримали підтвердження.
Заявки, надіслані пізніше зазначеного терміну, розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати 15 вересня 2016 року.
Якщо у Вас виникли запитання, Ви можете зв’язатись з організаторами проекту за адресою rozumiemopravaludyny@gmail.com

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини