Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:42:32

На базі Чернігівського національного технологічного університету відкрито Інформаційний центр Європейського Союзу

26.05.2016   08:02Агенцiя

Захід відбувся під час офіційного візиту делегації Представництва Європейського Союзу в Україні, а саме за участі керівника відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіса Вілчінскаса, документаліста Представництва Європейського Союзу в Україні Ірини Стаднійчук, ректора Чернігівського національного університету Сергія Шкарлета, науково-педагогічних працівників та студентів ЧНТУ.

Основною метою діяльності Інформаційного центру Європейського Союзу ЧНТУ є: поширення інформації про ЄС та його політику серед громади м. Чернігова; інформування студентів та науково-педагогічних працівників Університету про програми та діяльність ЄС; надання допомоги у проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції; сприяння участі студентів, аспірантів та працівників Університету у заходах та дебатах з європейських питань.

За словами Юргіса Вілчінскаса, відкриття центру є черговою подією на шляху зближення України і Європейського Союзу та популяризацією Європейських цінностей серед населення Чернігівщини.

В рамках відкриття Інформаційного центру ЄС ЧНТУ, була проведена панельна дискусія «Європейський вектор України: значення для реформ в країні та Чернігівському регіоні».

Експертна панель була представлена секретарем Чернігівської міської ради Віктором Бистровим, координаторами проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" у Чернігівській обл. Владиславом Силою та Ніною Подколзіною, експертом з юридичних питань Офісу реформ в Чернігівській області Іриною Кудрик та к.е.н., доц. кафедри фінансів, банківської справи та страхування ЧНТУ Максимом Дубиною.

Всі присутні на панельній дискусії жваво обговорювали Європейський вектор України у сфері освіти, безвізового режиму, розвитку територіальних громад, підтримки сільських територій.

Керівник Інформаційного центру ЄС ЧНТУ, Альона Ревко, запросила колег, гостей та громаду м.Чернігова в цілому до співпраці з метою перетворення Чернігівщини на європейський регіон, привабливий за формою та сталий за змістом.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.