Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:31:54

Відбувся тренінг "Гендерна рівність у сфері трудових відносин в Україні, особливості дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб"

19.02.2016   13:40Агенцiя

17 лютого в Чернігові в Навчально-методичному центрі профспілок відбувся тренінг для фахівців центрів зайнятості області на тему «Гендерна рівність у сфері трудових відносин в Україні, особливості дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Кваліфіковані тренери розповіли учасникам заходу про проблеми, з якими стикаються переселенці на новому місці проживання, про їх права і свободи, гендерну дискримінацію в трудовій сфері. Розглянуто низку законодавчих та нормативно-правових документів щодо забезпечення ґендерної рівності в Україні. Фахівців служби зайнятості вчили знаходити контакт з переселенцями, адже більшість з них і досі перебуває в умовах стресу, і саме встановлення довірливих відносин є запорукою ефективної допомоги.

Експерти зазначили, що внутрішньо переміщені особи часто відчувають на собі прояви дискримінації на ринку праці. Роботодавці з різних причин відмовляють їм у працевлаштуванні. Особливо це стосується жінок-переселенок.
 
У нових умовах життя представницям прекрасної статі адаптуватися набагато складніше, ніж чоловікам через упереджене ставлення до них як до переселенців та ще й через «стандартні» прояви гендерної дискримінації. Як правило, жінці важче влаштуватися на роботу, отримати рівну з чоловіком заробітну плату, взяти кредит в банку на розвиток власної справи тощо.

Навчання відбувалося у формі лекцій, практичних занять, дискусій. За відгуками його учасників, отримана інформація була цікавою та корисною. Набуті знання щодо роботи з внутрішньо переміщеними особами стануть у нагоді фахівцям служби зайнятості при наданні послуг цій категорії населення.

Проведення такого заходу стало можливим завдяки реалізації в Україні масштабного проекту «Адвокація, правовий захист, заснований на громадських принципах, житлова і непродовольча допомога внутрішньо переміщеним особам і населенню, постраждалому в результаті конфлікту в Україні».
Програма впроваджується Датською Радою у справах біженців та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців в 20 областях нашої держави, зокрема з грудня 2015 року й на Чернігівщині. Партнером проекту в нашій області стала ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини». Відтак вимушеним переселенцям у разі потреби пропонується безкоштовно отримати всебічну юридичну і консультаційну підтримку, адвокатську допомогу, в тому числі в національних і міжнародних судових інстанціях, з правових питань щодо статусу внутрішньо переміщених осіб, одержання соціальних гарантій та пільг, працевлаштування, переоформлення прав власності та документів, компенсацій за пошкоджене або втрачене внаслідок бойових дій майно тощо.

«Обласна служба зайнятості активно долучилася до реалізації цього проекту. Її функція полягає в сприянні інформуванню внутрішньо переміщених осіб, які звертаються до нас по допомогу в працевлаштуванні, про дію проекту та можливість отримання фахової правової допомоги, - зазначила заступник начальника відділу організації профорієнтації та профнавчання ОЦЗ Марина Кривопала. - Наразі в обласній службі зайнятості задіяно всі інформаційні ресурси: відбувся тренінг для наших працівників, переселенців інформуємо як під час індивідуальних консультацій, так і групових заходів, відповідні матеріали розміщено в інформаційних куточках центрів зайнятості. Сподіваюся, що участь служби зайнятості в цьому проекті сприятиме насамперед реалізації Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини