Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:43:34

ЗНО - 2016

01.02.2016   07:51Агенцiя

Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні розпочинаеться 1 лютого й триватиме до 4 березня 2016 року.

Для того, щоб зареєструватися, потрібно обов’язково ознайомитися із Правилами прийому до обраного вищого навчального закладу, визначити перелік предметів (не більше чотирьох), результати ЗНО з яких мають бути зазначені в Сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання,
Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти та Порядком реєстрації для участі в ЗНО-2016 році.

У 2016 році ЗНО проводитимуть з таких предметів:
5 травня - українська мова і література;
11 травня - математика;
13 травня  - історія України;
3 червня  - російська мова;
6 червня  -  іспанська мова;
7 червня - англійська мова;
8 червня  -  німецька мова;
9 червня -  французька мова;
10 червня  - біологія;
13 червня  - фізика;
15 червня  - географія;
17 червня  - хімія
 
Загальна кількість предметів, вибраних  для проходження зовнішнього оцінювання, не повинна перевищувати чотирьох, з яких українська мова і література є обов’язковим. Також, слід пам’ятати, що у 2016 році результати  зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень зараховуються як вступні випробування до вищих навчальних закладів, а з двох предметів - українська мова та математика або історія України (на вибір) – як результати державної підсумкової атестації.

Для успішної реєстрації потрібно підготувати відповідні документи:

- реєстраційну картку (заповнити та роздрукувати з сайту УЦОЯО (http://testportal.gov.ua), у яку власноручно вписати текст заяви, поставити підпис та дату оформлення реєстраційної картки; 
- дві однакові фотокартки 2015/2016 року розміром 3х4 см (на документи);
- копію першої сторінки паспорта громадянина України або свідоцтва про народження для тих, хто народився після 01 вересня 1999 року;
- довідку з місця навчання, що підтверджує здобуття в 2016 році повної загальної середньої освіти або копію документа про здобуття повної загальної середньої освіти – для студентів, учнів ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ р.а., випускників минулих років.

Також, звертаємо увагу, що, за потреби,  додаються наступні документи:
- висновок закладу охорони здоров’я про необхідність створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього оцінювання (надають особи, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для участі в тестуваннях);
- копія документа про зміну прізвища, ім’я, по батькові (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
- документи, перекладені державною мовою та завірені нотаріально (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою).
Увага! Усі копії документів повинні мати напис: Згідно з оригіналом (без лапок), особистий підпис, ініціали та прізвище, дату засвідчення копії.

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року подають до свого навчального закладу сформований комплект документів (за окремим графіком), а студенти, учні ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ р.а., випускники минулих років надсилають самостійно не пізніше 4 березня 2016 року на адресу Київського регіонального центру оцінювання якості освіти (а/с 86, м. Київ, 02192).

Надсилати документи бажано рекомендованим листом.

Перевірити стан реєстрації абітурієнт може на сайті УЦОЯО (http://testportal.gov.ua), скориставшись номером,  указаним у контрольно-інформаційному листі до реєстраційної картки.
Протягом трьох тижнів із моменту відправлення реєстраційних документів на вказану адресу проживання, а для  випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року на адресу навчального закладу, надійде Сертифікат, який буде перепусткою на пункти тестування під час ЗНО-2016.

Абітурієнту буде відмовлено в зареєстрації для проходження зовнішнього оцінювання, якщо:
• надішлано не всі документи, необхідні для здійснення реєстрації;
• неналежно оформлено реєстраційну картку;
• в реєстраційній картці зазначено недостовірні дані;
• подано заяву пізніше 4 березня 2016 року.

Увага! Усі зміни до реєстраційних даних вносяться через інформаційну сторінку УЦОЯО (http://testportal.gov.ua ).

При внесенні змін необхідно повторно роздрукувати контрольно-інформаційний лист і реєстраційну картку.

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року подають до свого навчального закладу, а студенти, учні ПТНЗ, ВНЗ І-р.а., випускники минулих років самостійно надсилають (а/с 86, м. Київ, 02192) нову реєстраційну картку та отриманий раніше Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, а в  разі змін персональних даних або відомостей про місце навчання – документ, що підтверджує ці зміни.

Зміни до реєстраційних даних можна вносити до 18 березня 2016 року.
Дата відправлення визначається за відтиском поштового штемпеля на конверті.

Для тих абітурієнтів, котрі не мають можливості вільного доступу до мережі Інтернет, або для тих, хто потребує допомоги під час реєстрації, працюватимуть консультативні пункти реєстрації.


Пункти реєстрації осіб, які бажають вступати до вищих навчальних закладів України у 2016 році по Чернігівській області


Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського   
м.Чернігів, пров. Коцюбинського, 4 каб. 220

Чернігівський національний педагогічний університет імені Т.Г.Шевченка   
м.Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 53

Чернігівський національний технологічний університет   
м.Чернігів, вул. Шевченка, 95

Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України "Ніжинський агротехнічний інститут"   
м. Ніжин, вул. Шевченка,10
   
Пункти реєстрації працюватимуть з 01.02.16. по 04.03.16 року.


Іллєнко Юлія, методист відділу моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання  ЧОІППО імені К.Д. Ушинського

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини