Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:36:49

Методи збереження ресурсів дізналися діти зі зниженим зором в Чернігові

18.12.2015   07:46Агенцiя

Питання енергоефективності стосуються абсолютно кожної людини. За рахунок широкої інформаційної кампанії люди дізнаються про те, як економити на комунальних послугах вже сьогодні.

15 грудня Громадянська мережа ОПОРА обговорила проблеми енергоефективності з учнями Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів для дітей зі слабким зором.

Що потрібно робити, аби зберегти тепло у власній оселі, деталізувала модератор заходу, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.
Особливості енергоефективності та доступні альтернативні джерела енергії з допомогою модератора активно визначали 23 учні школи. Підлітки аналізували, як вони особисто кожен день впливають на довкілля.

«Діти з особливими потребами, які навчаються в цій школі, – активні та обізнані в питаннях збереження енергії та в питаннях альтернативної енергетики. Варто звернути увагу на те, як вони прагнуть отримувати знання. Громадянська мережа ОПОРА вважає за необхідне долучати таких активних маленьких громадян до інформаційної кампанії. Адже отримуючи знання, вони прагнуть поділитись ними з батьками та друзями», – наголосила Наталя Висіканець.

Володіючи інформацією про те, як зберігати тепло і вдома, і у школі, учні з самого дитинства усвідомлюють, які проблеми існують та як вони можуть допомогти їх вирішити. Розуміння того, що планета потребує розвитку альтернативних та відновлюваних джерел енергії, дасть змогу виховати покоління, яке активніше прийматиме участь в цьому процесі. А можливо, саме один із цих підлітків займатиметься розробкою нового біопалива або потужних сонячних колекторів.

Для детальнішого вивчення обговорених питань, учасники отримали інформаційні постери про особливості збереження тепла вдома та у школі, а також щодо альтернативної енергетики, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини